Zalm op een groentebedje met yoghurtsaus

Zalm op een groentebedje met yoghurtsaus

Ik ben zo dol op zalm, jij ook? Jammer genoeg vind ik gerookte zalm echt niets, zo vaak geprobeerd maar mijn smaakpupillen geven het maar geen kans. Vorig jaar at ik bij Loes Hekkens dit heerlijke yoghurt sausje en dat deel ik graag ook met jullie, want geloof me HET IS ECHT TE LEKKER in combinatie met zalm! Het is trouwens ook heerlijk op de groente zelf, je zal het maar eens moeten proberen.

Ingrediënten

Zalm:

  • 500 gram verse zalmfilet
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chillivlokken
  • sap van een halve sinaasappel
  • schil van 1 citroen
  • zout naar smaak
  • 5 laurierbladeren
  • scheutje olijfolie
  • sesamzaad

Groente:

  • 2 handjesvol broccoli
  • 10 stuks champignons
  • 1 groot rood uitje
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chillivlokken
  • halve theelepel zwarte peper
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • zout naar smaak
  • scheutje olijfolie

Yoghurtsaus:

  • 150 ml volle yoghurt
  • 2 dessertlepels mayonaise
  • 5 takjes verse dille
  • 1 dessertlepel citroensap
  • 1 groot teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalm in gewenste grootte, verwijder indien mogelijk het vel. Maak de zalm 4 uur van te voren klaar. Zo trekken de kruiden in de zalm en wordt het lekker mals.
  2. Pers het sap van de sinaasappel over de zalm.
  3. Voeg de kruiden eraan toe.
  4. Verdeel een scheutje olijfolie over elk stukje zalm.
  5. Rasp de citroen en verdeel het over elk stukje zalm.
  6. Draai elk stukje zalm tweemaal om zodat zowel de bovenkant als de onderkant gemarineerd worden.
  7. Snijd de broccoli in stukken en stoom ze.
  8. Snijd de champignon in stukken en snijd de ui in ringen.
  9. Bak dit pas wanneer de zalm in de oven gaat (!). Bak de uien in een scheutje olijfolie. Voeg de champignon eraan toe en kort daarna de gestoomde broccoli stukken met alle kruiden. Bak samen voor 3 tot 5 minuten.
  10. Pers voor het sausje de knoflook en voeg alles bij elkaar en roer tot een geheel. Voeg er peper en zout naar smaak aan toe.
  11. Stop onder elk stukje zalm 1 groot laurierblad en strooi er sesamzaad over. Doe de zalm in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 minuten.
  12. Serveer op een groentebedje met yoghurtsausje eroverheen of ernaast! Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw zalmgerecht met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*