Yufka (homemade wraps)

Yufka (homemade wraps)

Wraps zelf maken… waarom niet?! Super easy en lekker! Geloof het of niet ze zijn heerlijk en simpel. Met maar drie ingrediënten kan ook jij je eigen wraps maken! Ik was dit keer lui om mijn pizzapan te gebruiken hiervoor. Ik gebruikte dit keer een pannenkoekenpan en dat ging erg makkelijk. Dus voor zulke kleine hapjes ga ik niet meer mijn pizzapan uit de schuur sjouwen! Lees hieronder hoe super easy het is!

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 500 gram bloem
  • 250 ml volle melk
  • 1 dessertlepel zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm het melk in een klein pannetje. Het melk moet lauw zijn, met je pink kun je dit makkelijk voelen. Voeg nooit hete melk toe aan bloem. Wacht dan tot het afgekoeld is.
  2. Meng het bloem met zout.
  3. Doe de melk in een kommetje en voeg het bloem beetje bij beetje bij toe.
  4. Kneed tot een geheel voor 8 minuten. Hoe langer je het kneedt, hoe beter jouw deeg zal zijn.
  5. Omdat er in dit recept geen gist zit, hoef je het ook niet te laten rijzen. Om die reden kun je gelijk beginnen! Doe 2 druppels olijfolie in een kommetje en doe het deeg erin (breng ondersteboven zodat alles onder het olie komt te zitten). Was even alles af en begin met de volgende stap.
  6. Maak van het deeg 8 bolletjes en zet aan de kant. Doe er een theedoek overheen, anders droogt het uit (gebruik ook wat bloem voor de onderkant)
  7. Bestuif een schoon werkvlak met bloem en rol uit tot een ronde plak. Verdeel ook bloem over het deeg zelf zodat het uitrollen makkelijker gaat. Niet teveel bloem gebruiken, tijdens dit proces.
  8. Of bak dit tegelijk wanneer je aan het rollen bent of zet aan de kant met wat bloem aan de onderkant, doe er weer een theedoek overheen.
  9. Verwarm de pannenkoekenpan HEEL goed. Zodra deze goed warm is doe je de yufka erop (op een hoog vuur). Tijdig omdraaien, dit gaat namelijk heel snel. Herhaal met de overige 7 stuks. Doe de yufka snel onder een theedoek, anders worden ze hard en drogen ze uit!! Dek heel goed af dus!
  10. Op mijn blog staan er verschillende soorten vullingen! Tik in het zoek vakje ‘wraps’ in en kies een van de lekkere vullingen uit, ik at dit met de volgende vulling: spicy lamb (wraps). Genieten maar!

Vergeet je niet jouw yufka/wraps met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

2 Comments

  1. Hoi,

    Bedankt voor het inspirerende recept!
    Heb je ervaring met hoe ze smaken na invriezen?
    Moeten ze dan weer even in de pan om vers te worden?
    Gekochte wraps worden juist lekkerder vind ik de avond tevoren bereid. Ben benieuwd hoe dat met deze is.
    Ik ga t zeker proberen! Groetjes, linda

    • Hoi Linda,

      Ja hoor, ze smaken erna gewoon goed! Pas wel op dat ze niet breken tijdens het ontdooien. Ik warm ze inderdaad nog even op in een pannetje! Ik ben benieuwd, laat je weten hoe het smaakte?

      Groetjes,

      Zarife

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*