Ingrediënten
(voor 3 personen)Tilapiafilet:
- 3 stuks tilapiafilet
- paneermeel (gekruid, geen naturel!)
- 1 ei
- 1 theelepel chillivlokken
- halve theelepel zwarte peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel knoflookpoeder
- halve theelepel nootmuskaat
- zout naar smaak
Broccoli:
- 2 handjesvol broccoli
- 1 groot rood uitje
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel chillivlokken
- halve theelepel zwarte peper
- halve theelepel knoflookpoeder
- zout naar smaak
- scheutje olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de broccoli in stukken en stoom/kook ze.
- Klop het ei los en voeg alle kruiden met zout eraan toe. Smeer de tilapiafilet in met het eieren mengsel.
- Doe in een diep bord wat van het paneermeel en rol de tilapiafilet erdoorheen. Laat geen kale plekken achter. Hoe meer paneermeel, hoe lekkerder. Gebruik voor dit recept dus ook geen naturel maar gekruide paneermeel!
- Snijd de ui in ringen en bak in olijfolie voeg daarna de gestoomde broccoli stukken met alle kruiden eraan toe. Bak samen voor 3 tot 5 minuten.
- Bak ondertussen de tilapiafilet in zonnebloemolie aan beide kanten. Serveer met citroen, eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw tilapiafilet met de hashtag #zartointhekitchen te delen?