Deze week staat in het thema van salades & tapenade! We hebben allemaal wel een favo salade of tapenade. Zoals ik al eerder aan gaf ben ik dol op tapenade oftewel mezze! Heerlijk! Het eerste recept dat ik vandaag met jullie deel is Saksuka. Saksuka bestaat uit gebakken aubergines met een tomatensausje. Ofcourse easy en lekker!
Ingrediënten
- 4 middelgrote aubergines
- 3-4 grote tomaten
- 3-4 middelgrote knoflookteentjes
- 2 groene Turkse pepers
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel chillivlokken
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- handje peterselie (eventueel, puur voor garnering)
- zout naar smaak
Bereidingswijze
- Schil de aubergine aan twee kanten (denk aan een zebra). Snijd in blokken en leg in een kom met water en strooi er wat zout overheen. Zet aan de kant voor 15 minuten.
- Was de aubergine en knijp het water zo goed mogelijk uit.
- Zet een pan met (flink wat) olie op het vuur en bak de aubergines goudbruin.
- Zodra de aubergines gebakken zijn, leg je het op een bord met wat keukenpapier. Laat afkoelen.
- Snijd de tomaten, ui, pepers en knoflook in kleine stukken.
- Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en voeg knoflook, ui en peper eraan toe. Roer goed door. Bak voor ongeveer 5 minuten.
- Doe er een eetlepel tomatenpuree bij en roer door voor 1 minuut.
- Doe de tomaten erbij en roer door.
- Voeg gekookt water (1 (water)glas) eraan toe samen met de kruiden (meer/minder kruiden naar smaak).
- Zet op middelhoog vuur zodat het water een beetje wegtrekt. Als het op een sausje begint te lijken haal je het van het vuur af.
- Doe de aubergines in een kom en het tomatensausje eroverheen. Eventueel kan er wat peterselie bij. Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw saksuka met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
prachtige evenals uitstekende blog. Ik wil heel
graag bedanken, voor het aanbieden van ons veel meer details.