Speculaas trifle

Speculaas trifle

Ik kreeg de gelegenheid om dit super lekkere en simpele toetje van Keukenvansou te maken! Wij hebben namelijk een recipe swap gehouden, ik probeerde een recept uit van haar blog en andersom! Geloof me, je bent in no time klaar met dit toetje! Zo super duper simpel en mijn neefje van vijf zei: ”dit is echt kei lekker tante!”. Soumia heeft op haar blog nog vele andere en lekkere gerechten staan, onder andere de tajine spaghetti (bedacht door haar vader). Als ik ooit een tajine aanschaf, is dat het eerste wat ik zal uitproberen! Echt een geweldig recept wat jullie ook moeten uitproberen, erg origineel. Neem zeker een kijkje op haar blog www.keukenvansou.be voor meer lekkere recepten! Hieronder deel ik het recept van de speculaas trifle, ik voegde er alleen zelf nog een zakje klop-fix bij! Lees gauw mee

Ingrediënten

voor 4 glazen

 • 250 gram mascarpone
 • 20 lotus koekjes
 • 200 ml slagroom
 • 1 pakje vanillesuiker
 • 1 pakje klop-fix
 • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

 1. Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt. Klop de slagroom stijf en voeg hier de mascarpone, vanillesuiker en suiker aan toe. Meng tot een geheel.
 2. Verkruimel de koekjes met een keukenmachine. Je kan ze ook in een plastic zakje doen en de koekjes met een deegroller slaan totdat ze verkruimeld zijn.
 3. Nu kun je beginnen met vullen. Soumia gebruikte hiervoor een spuitzak en zo ik ook! Begin eerst met een laagje van de speculaaskruimels, daarna het mascarpone-slagroom mengsel en vervolgens weer een laagje speculaaskruimels. Je eindigt met een laagje van de speculaaskruimels. Als laatste plaats je er een lotus speculaaskoekje bovenop met eventueel een aardbei.

Vergeet je niet jouw speculaas trifle met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

4 Comments

 1. Ziet er super uit! Ik vind zowel jouw als Soumia’s blog geweldig!

 2. Ik ga deze morgen proberen ? ben benieuwd wat mijn bezoek er van gaat vinden en ik ook uiteraard. Ook zal ik deze zeker gaan delen met als hashtag #zartoinrhekitchen ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*