Pogaca (turkse broodjes)

Pogaca (turkse broodjes)

Ingrediënten

  • 2 (water)glas lauwe melk
  • 1 (water)glas yoghurt
  • 1 (water)glas zonnebloemolie
  • 2x eiwit, gele gooi je niet weg (die gebruik je voor het insmeren van de bovenkant)
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout (dit kan naar eigen smaak)
  • 1 pakje bakpoeder
  • 1 pakje verse bakkersgist
  • minder dan 1 kg meel, goed kijken tot wanneer het stevig is (niet alles in 1 keer toevoegen, maar een voor een)

Ingrediënten voor de vulling:

  • 5 middelgrote aardappelen
  • 2 handjes peterselie
  • 100 gram feta kaas
  • 1 eetlepel peperpuree
  • 1 bosje lenteui
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout naar eigen smaak
  • olijfolie

feb3b50117572fa6f1b4e0a8d5b2f94e 9f42f0faf0f146426b467d4defd4d070

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk tot het lauw wordt.
  2. Schenk de melk in een grote kom. Voeg de bakkersgist, suiker, gist, eiwit, yoghurt en zonnebloemolie eraan toe en haalt de brokken gist met je vingers weg door te kneden netzoals klei. Laten smelten dus. Daarna voeg je de meel eraan toe (niet allemaal tegelijk!) met zout en laat je dit vervolgens 45 minuten rijzen en ga je aan de slag. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  3. Je zet de aardappelen op de kook. Vervolgens snij je de peterselie heel fijn. Je doet hetzelfde met de fetakaas en lenteui. Zodra de aardappelen gekookt zijn, schil je de aardappelen en snij je het in blokjes. Voeg alles toe aan een kom met bovenstaande kruiden en roer dit goed door. Breng eventueel meer smaak aan door meer kruiden te gebruiken, dit blijft natuurlijk altijd je eigen keus.
  4. Nadat je vormpjes gemaakt hebt laat je het weer voor 30 minuten rijzen. Als je hier klaar mee bent smeer je ze eerst in met het eigeel en bestrooi je ze met sesamzaad en nigella zaad daarna kunnen ze de oven in voor 30/40 minuten.

 

ba7c2c90c48dc9f538608dd227750b53 b22df6033b021725f529a97422304cbe

Vergeet je niet jouw pogaca met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

2 Comments

  1. Hallo,

    Dankjewel voor je recept! Heb ze eergisteren gemaakt. Wat me wel opviel is dat olie wel in je ingredientenlijst staat maar niet inje beschrijving. Ik ben de olie daardoor vergeten toe te voegen, maar merkte niet veel verschil.

    Groet x

    • Hi Shila,

      Je hebt helemaal gelijk! Ik heb het aangepast, dankjewel! Ben blij dat je geen verschil hebt gemerkt!

      Groetjes,

      Zarife

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*