Pastasalade met gegrilde groenten, oooooo zo lekker! Ik geniet hier zo erg van en maak het daarom ook vaak voor vrienden en familie. Echt de perfecte pastasalade voor bij een borrelplank. Wil je weten hoe ik deze pastasalade in no time maak? Lees dan snel mee!
Ingrediënten
- 300 gram pasta (fusilli)
- 1 courgette
- 1 rode puntpaprika
- 1 gele/oranje paprika
- Halve pot zwarte olijven
- Halve pot groene olijven
- 150 gram mini mozzarella
- 5 stuks zongedroogde tomaten
- 1 avocado
- Handjevol walnoten
- Handjevol verse basilicum
- Peper, zout, oregano en olijfolie naar smaak
- 1 volle eetlepel gedroogde peterselie
- Halve zak rucola
- Parmezaanse kaas naar smaak
Optioneel: aubergine, groene paprika, verschillende groenten
Dressing:
- Handjevol verse basilicum
- 5 zongedroogde tomaten (met kruiden uit pot)
- 1 grote knoflook
- Blokje (van 6 cm) Parmezaanse kaas
- Theelepel Italiaanse kruiden
- Theelepel oregano
- Peper naar smaak
- Halve theelepel uienpoeder
- Zout naar smaak
- 3 dessertlepel olijfolie met kruiden (van pot met zongedroogde tomaten)
- 3 eetlepels vocht van pasta water
Bereidingswijze
- Grill courgette, puntpaprika en oranje/gele paprika. Je kunt hier meerdere groenten aan toevoegen, denk bijv. aan aubergine etc. Past echt goed bij deze salade! Ik grill mijn groenten in de oven op de grillstand of op mijn grillplaat.
- Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
- Maak ondertussen de dressing klaar, doe alles in een keukenmachine en maal fijn.
- Doe de warme pasta direct bij de dressing en roer tot een geheel. Zet vervolgens aan de kant, laat afkoelen!
- Terwijl de pasta staat af te koelen, snijd je de zwarte- en groene olijven in plakjes, zo ook de zongedroogde tomaten. Zet aan de kant.
- Snijd de avocado en basillicum in gewenste grootte. Zet aan de kant.
- Breek de walnoten grof of hak fijn, wat jij lekkerder vindt. Zet ook aan de kant.
- Zodra de pasta is afgekoeld doe je stap 5,6 en 7 erbij. Voeg ook de gegrilde groenten samen met de mini mozzarella eraan toe.
- Breng vervolgens op smaak met peper, zout, oregano en olijfolie (of olie uit pot van zongedroogde tomaten). Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen en gooi alle overige ingrediënten erdoorheen. Mengen maar en je pastasalade met gegrilde groenten is ready! Eetsmakelijk :).
Vergeet je niet jouw pastasalade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?