Overnight oats met yoghurt

Overnight oats met yoghurt

Ik sla best wel vaak (onbewust) mijn ontbijt over. Ik heb in de ochtend vaak geen trek, maar als ik niks eet voel ik me best dizzy. Ik ben dus op zoek gegaan naar iets wat snel klaar is, niet veel voorbereidingstijd vraagt en vullend is. Maar ook een ontbijt dat makkelijk mee kan naar kantoor. Dit recept, overnight oats met yoghurt, is dan ook echt mijn redder in nood. Zo maak ik dit even snel voor het slapen gaan nog klaar voor de volgende dag. Het is simpel, vullend, gezond en ook nog eens lekker! Ja, havermout is lekker. Oké, alleen op deze manier > overnight oats met yoghurt (!!). Met heel veel lekkere toppings haha. Dus mocht je net als mij geen havermout lusten of op zoek zijn naar een snelle ontbijt, probeer dit eens uit!

Ingrediënten


Benodigdheden 1 persoon:

  • 150 gram (Griekse) yoghurt
  • 40 gram havervlokken
  • 1 banaan
  • Kaneel naar smaak
  • Chiazaad naar smaak
  • Toppings naar smaak

Bereidingswijze

  1. Avond van tevoren meng je Griekse yoghurt met havervlokken samen tot een geheel. Dek af en zet in de koelkast. Tip: gebruik de ‘De Zaanse Hoeve Yoghurt Griekse stijl’, te koop bij de AH. 
  2. Na een goede nachtrust prak je een (rijpe) banaan. Haal je de overnight oats uit de koelkast en doe je de geprakte banaan erbij. Meng tot een geheel.
  3. Versier daarna jouw ontbijt, maak er een feestje van! Ik vind het heerlijk met de volgende toppings: granaatappelpitjes, aardbei, blauwe bessen, framboos, cranberry, chiazaad en walnoot, hazelnoot of amandelen.

Vergeet je niet jouw overnight oats met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*