Ingrediënten
voor 6 ijsschalen- 1,5 pak Oreo
- 1 pak Bastogne
- 1 pot caramel van “Ruijter – Bebogeen”
- 1 pakje mascarpone
- 400ml slagroom
Bereidingswijze
- Doe de koekjes (oreo en bastogne) een voor een in de keukenmachine en maal ze fijn. (Niet allemaal tegelijk dus!)
- Klop 400ml slagroom stijf en zet het afgedekt in de koelkast.
- Meng de mascarpone en karamel met een mixer tot een glad beslag.
- Voeg de geklopte slagroom erbij en roer dit even goed door met een lepel en niet met een mixer. Zet het voor 5 minuten in de koelkast.
- Je stopt in de glaasjes eerst een laagje gemalen oreo/bastogne en vervolgens het beslag en dan weer een laagje gemalen koek enz. Stop het daarna in de koelkast. Voor de topping kun je de overgebleven oreo kruimels gebruiken of geraspte chocolade.
Vergeet je niet jouw oreo toetje met de hashtag #zartointhekitchen te delen?