Opgerold (oud) brood met sucuk en kaas

Opgerold (oud) brood met sucuk en kaas

Heb je oud brood in huis? Gooi het dan niet weg en maak deze easy rolletjes voor het ontbijt die heerlijk zijn!

Ingrediënten

  • 8 sneetjes brood (in mijn ovenschaal passen er 8)
  • 4 eieren
  • 100 ml volle melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chillivlokken
  • halve handje peterselie
  • 1 takje lenteui
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • sucuk (hoeveelheid bepaal jezelf)
  • halve tomaat
  • 1 Turkse groene peper
  • geraspte kaas
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los in een kommetje. Voeg de melk en de olijfolie eraan toe met alle kruiden.
  2. Snijd de peterselie en lenteui fijn en voeg toe aan het eieren mengsel. Zet aan de kant.
  3. Snijd de sucuk in kleine en dunne stukjes, zo ook de peper en tomaat.
  4. Dip elk broodje in het eieren mengsel en zet op een ovenschaal met bakpapier. Herhaal met alle broodjes. Als er wat van het eieren mengsel overblijft strooi je dat over de broodjes in de ovenschaal, dat is geen probleem.
  5. Verdeel de sucuk, tomaat en peper over de broodjes.
  6. Doe in de oven op 180 graden voor 10/15 minuten. Hou wel in de gaten, want elke oven verschilt hierin. Als de broodjes, sucuk en tomaten gaar zijn, haal je het uit de oven en doe je de laatste 5 minuten kaas overheen en stop je het terug in de oven. Zodra de kaas gesmolten is haal je het uit de oven.
  7. Rol de broodjes op zoals te zien is op de foto en prik er een stokje doorheen zodat het blijft staan. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw opgerolde broodjes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*