Ingrediënten
- 1 kg gehakt
- 2 middelgrote uien
- 1 groene Turkse peper
- halve (water)glas paneermeel
- 1 eetlepel peperpuree
- 1 ei
- handjevol peterselie
- 1,5 dessertlepel komijn
- 1 dessertlepel chillivlokken
- 1 dessertlepel zwarte peper
- 2 dessertlepels paprikapoeder
- zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de uien en peper heel fijn, het moet klein zijn, kan eventueel ook een mixer gebruiken. Snijd de peterselie fijn.
- Meng alle ingrediënten met elkaar tot een geheel. Voeg meer/minder kruiden toe naar smaak!
- Maak er platte koekjes van.
- Bak in zonnebloemolie aan beide kanten. Serveer met rijst, salade en eventueel aardappelen. Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw köfte met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Lijkt me erg leuk om eens zelf te maken! Staat dit weekend bij mij op het menu!
Wat leuk! Veel kookplezier! ?
Wat voor gehakt gebruik jij?
Hoi Fatima,
Ik gebruik vrijwel altijd rundergehakt!
Groetjes,
Zarife
Heb je ook een recept voor de aardappels, die je erbij serveert?
Hoi Gulsah,
Yes! Hier staat het recept: http://www.zartointhekitchen.nl/hoofdgerechten/aardappelen-met-nigellazaad-rozemarijn-en-knoflook/
Als ik het naast köfte serveer laat ik wel de rozemarijn weg en voeg een eetlepel peperpuree eraan toe.
Groetjes,
Zarife
Kan ik deze ook in de ovenbakken of grillen?
Hi Tugba,
De köfte kun je uiteraard grillen. Ik raad het niet aan om ze in de oven te stoppen.
Groetjes,
Zarife