Kip in roomsaus met champignons en gedroogde tomaten

Kip in roomsaus met champignons en gedroogde tomaten

Dit is zo onwijs lekker, ik ben hier echt dol op! Dit is echt een recept dat je geprobeerd moet hebben. Simpel om te maken en je kunt het naast rijst of pasta serveren. En als er voor de volgende dag nog wat overblijft, ben ik stiekem erg blij!

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • 295 gram (1 pot) zongedroogde tomaten in zonnebloemolie met kruiden
  • 400 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 kippenbouillon
  • 200 ml room culinair van Campina
  • scheutje olijfolie
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak

Voor de kip:

  • 3 eetlepels pikante kippenpoeder van Verstegen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel chillivlokken
  • scheutje olijfolie
  • halve eetlepel roomboter

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in grote plakken, dikte mag jezelf bepalen. Net wat jij lekker vindt. Als ze te dun zijn, is de kans groot dat ze droog worden.
  2. Marineer de kip met bovenstaande kruiden. Dek af en zet in de koelkast.
  3. Snijd de champignons in plakken. Tip: gebruik hier een eiersnijder voor, dit versneld het proces en je hebt gelijke plakken.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in sliertjes (niet wassen!)
  5. Was de takjes rozemarijn en tijm en haal de blaadjes van de steeltjes. Tijm is al fijn genoeg, zet aan de kant. Snijd de rozemarijn in kleine stukken.
  6. Plet de knoflook met je mes en snijd in stukken.
  7. Verwarm de roomboter in een grillpan en doe de kip erbij. Bak aan elke kant voor 1/2 minuten. Ze hoeven dus niet gaar te worden, alleen als ze een kleurtje krijgen is het voldoende. De binnenkant is gewoon nog steeds rood. Doe in een ovenschaal en zet aan de kant.
  8. Maak het roomsausje klaar. Doe een scheutje olijfolie in een pan en voeg de champignons eraan toe. Bak mee voor 3/5 minuten ongeveer.
  9. Voeg de zongedroogde tomaten eraan toe en bak 2 minuten mee.
  10. Voeg rozemarijn, tijm en knoflook eraan toe en roer door.
  11. Voeg 200 ml gekookt water eraan toe met 1 bouillon, meng tot een geheel.
  12. Zodra de bouillon verdwenen is en het water een beetje weggetrokken is voeg je de room eraan toe.
  13. Voeg er zout en peper toe aan smaak.
  14. Zodra het room kookt en dik genoeg is (zie filmpje voor indicatie) haal je het van vuur.
  15. Doe de roomsaus over de kip.
  16. Strooi er parmezaanse kaas overheen.
  17. Doe in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 40 minuten. Plaats het rooster de eerste 20 minuten in het midden en na 20 minuten onderaan. Ik heb na 20 minuten een klein beetje gekookt water toegevoegd via de zijkant, dit heb ik gedaan omdat ik dit gerecht 6 uur van te voren heb gemaakt en zodat het niet droog wordt! Vergeet niet: hoe langer een gerecht wacht hoe meer vocht het intrekt. Eetsmakelijk!!! Serveer met rijst. Klik hier voor het recept

Bekijk ook mijn [button link=”https://youtu.be/2XCkpD3J4oI” size=”small” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button] op mijn YouTube Channel.

Vergeet je niet jouw kip in roomsausmet de hashtag #zartointhekitchen te delen?

3 Comments

  1. Heey zarife
    ziet er heerlijke uittt
    Heb vraagje zou je een foto kunnen maken van de kipkruiden er zijn er heel veel

  2. Voor hoeveel personen is dit gerecht?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*