Fudgy brownie

Fudgy brownie

Dames en heren, hierbij introduceer ik een mega lekkere fudgy brownie! Zo smeuïg van binnen, niet normaal! Het is eigenlijk heel simpel om te maken, duurt even tot het afgekoeld is maar dan heb je ook wat! Lekker kop koffie erbij en genieten maar! Ik hou het heel kort: laten we gauw naar het recept gaan.

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade (71%)
  • 115 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram donkere basterdsuiker
  • 3 eieren (maat M)
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • 68 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • Zout (mespuntje)
  • Zonnebloemolie (theelepel)

Bereidingswijze

  1. Smeer je bakvorm (27×26 cm) in (ook de zijkanten) met zonnebloem olie en bedek met bakpapier. Zet aan de kant.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
  3. Smelt de roomboter samen met de chocolade volgens de au bain-marie kooktechniek.
  4. Doe kristalsuiker en basterdsuiker in een diepe kom en voeg daar 1 ei aan toe en mix dit heel goed (kan met een machine maar kan ook met de hand, ik doe het met een keukenmachine). Voeg vervolgens nog een ei toe en herhaal het mixen weer. Het moet een romige mengsel worden, waarbij alle suiker ”gesmolten” is. Blijf het mengsel goed mixen en voeg het laatste ei eraan toe. Wanneer het een romige structuur heeft voeg je de vanille aroma en zout eraan toe, mix vervolgens tot een geheel.
  5. Voeg gesmolten chocolade/roomboter mengsel toe aan het suiker/ei mengsel en mix het tot een geheel.
  6. Zeef bloem en cacaopoeder erdoorheen. Let op: vanaf nu gaat alles met een spatel! Spatel de gezeefde bloem en cacaopoeder met vouwende bewegingen voorzichtig en kort door het mengsel: alsof je een bladzijde omvouwt. Blijf dit herhalen totdat het helemaal verdwenen is in het mengsel.
  7. Verdeel het mengsel over de bakvorm (27×26 cm) en strijk de bovenkant glad d.m.v een spatel. Tik even een paar keer met je bakvorm op je aanrecht, zodat de luchtbellen eruit komen.
  8. Doe in de oven voor 30 minuten op 180 graden.
  9. Laat het na 30 minuten goed afkoelen en snijd dan in gelijke stukken. Maak tijdens het snijden je mes wel warm! En maak je mes ook tussendoor bij elke gesneden stuk schoon met keukenpapier. Enjoy!

Vergeet je niet jouw fudgy brownie met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

10 Comments

  1. Wat leuk dat je weer actief bent!

  2. Ik heb al die tijd regelmatig gekeken op je website☺️ Ik kijk uit naar jouw geweldige recepten!

  3. Ibtisame

    Thanks voor het heerlijke recept! Vroeg me af of ik de brownie zou kunnen invriezen? Liefs ibtisame

    • Dankjewel Ibtisame! Persoonlijk zou ik ze niet invriezen en heb dat ook niet eerder gedaan, eerlijk gezegd. Je kan het proberen maar mogelijk worden ze dan “droog”.

  4. Hoi, zou ik de vanille aroma kunnen vervangen door vanille suiker?

  5. Hoeveel stukken haal je hier ongeveer van uit?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*