Creamy spicy tomato pasta

Creamy spicy tomato pasta

Mijn favoriete pastasaus. Dit is echt mijn redder in nood pasta recept. Ideaal voor de dagen dat je minder tijd hebt om te koken of helemaal geen zin hebt in koken. Dit recept moet natuurlijk gedeeld worden met jullie, want echt it is so good! Ben er helemaal fan van en ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het zeker weten in de reacties of via social media d.m.v. van de hashtag #zartointhekitchen of tag mij in je post!

Ingrediënten


Voor 2 personen:

  • 200 gram pasta (fusilli)
  • 2 sjalotjes
  • 4 knoflooktenen
  • 4 gedroogde mini pili pili pepers*
  • 275 gram Heinz tomato frito
  • 1 groentebouillon
  • 7 eetlepels kookroom
  • 1 dessertlepel gedroogde peterselie
  • 8 tot 10 blaadjes basilicum (vers)
  • 1 dessertlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel chillivlokken
  • zout naar smaak
  • Zonnebloemolie
  • Optioneel: chillipoeder als garnering
  • Garnering: geraspte parmezaanse kaas, mozzarella blokjes, rucola, oregano

*Mocht je geen pili pili peper kunnen vinden, gebruik dan een rode peper. Let op, dit maakt het wel spicy. Als je niet van spicy houdt, laat dan de pili pili peper/rode peper weg.

Bereidingswijze

  1. Rasp de knoflook en snijd de sjalotjes fijn in kleine stukken. Snijd ook de basilicum en zet aan de kant.
  2. Schenk 750 ml kokend water in een pan en voeg daar 200 gram pasta aan toe, met zout en paar druppeltjes zonnebloemolie. Roer door en zet op een middelhoog vuur aan de kook. Let op: je kookt dit niet gaar, halverwege het koken doe je de pasta bij de saus met wat kookvocht! 
  3. Voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe aan een pan en doe de gedroogde pili pili pepers met knoflook erbij en bak op een hoog vuurtje. Laat de knoflook niet aanbranden! Zodra de knoflook een bruine kleur krijgt voeg je de ui eraan toe samen met de italiaanse kruiden.
  4. Bak tot het goudbruin oogt en verwijder daarna de pili pili pepers (mocht je verse rode peper gebruiken kan je dat erin laten). Voeg dan de tomatenpuree eraan toe en bak dat goed samen.
  5. Voeg vervolgens de tomatensaus eraan toe samen met groentebouillon, chillivlokken, zwarte peper en uipoeder. Meng tot een geheel en voeg vervolgens de nog niet bijtgare pasta eraan toe. Doe ongeveer 300 ml van het kookvocht erbij en meng dit goed samen. Laat dit vervolgens op een laag vuurtje pruttelen. Blijf wel roeren! Kook dit voor ongeveer 5 minuten samen.
  6. Voeg vervolgens de verse basillicum eraan toe met gedroogde peterselie en oregano. Roer dit samen en kook samen voor 2 minuten. Mocht je zien dat het water compleet is opgenomen, voeg dan nog wat kookvocht toe. En anders rustig door laten pruttelen totdat de pasta beetgaar is.
  7. Voeg dan kookroom met zout naar smaak toe en laat alles even lekker pruttelen tot het een creamy pastasaus wordt. Proef de pastasaus, voeg indien nodig meer kruiden toe naar smaak.
  8. Zodra de pastasaus een creamy structuur heeft en beetgaar is kan je beginnen met serveren! Verdeel de pasta over de borden en doe er tussendoor ook wat mozzarella blokjes bij, zodat het smelt door de warmte van de pasta. Doe ook wat mozzarella blokjes op de pasta zelf met rucola eroverheen. Rasp parmezaanse kaas erover. Strooi er wat oregano en chillipoeder overheen en genieten maar! Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw creamy spicy tomato pasta met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

2 Comments

  1. Ik kom hier voor het eerst en zie jouw recept voor de pastasaus en die bevatten toevallig alle ingrediënten ( met uitzondering van de pili pepers) die ik ook maak, inderdaad een heerlijke saus!

    • Haha wat toevallig Mila! De pili pepers zorgen net voor dat pikante in de saus (mocht je dat lekker vinden: echt proberen!). Zonder ook heel lekker inderdaad!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*