Ingrediënten
Börek
- 2 vellen yufka (zie foto hieronder voor verpakking)
- 400 gram gehakt
- 1 ui
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel chillivlokken
- 2 theelepels paprikapoeder
- 50 gram roomboter
- zout naar smaak
Yoghurt sausje:
- 150 ml yoghurt
- 1 teentje knoflook
- zout naar smaak
Tomatensausje:
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 50 gram roomboter
- 1 theelepel gedroogde munt
- zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de uien en doe in een kom met gehakt, alle kruiden en 55 ml gekookt water.
- Vouw de onderkant van de yufka naar binnen en verdeel over 1 yufka vel 200 gram van het gehaktmengsel.
- Rol de yufka en snij er stukken uit. Leg neer op een ovenschaal bedekt met bakpapier. Herhaal met de overige yufka.
- Laat de roomboter smelten en smeer de börek in.
- Stop in de oven op 200 graden voor 15/20 minuten.
- Maak het yoghurtsausje klaar, door de knoflook te raspen en dat met yoghurt en zout te mengen.
- Laat in een klein pannetje de roomboter voor het tomatensausje smelten en voeg er gedroogde munt aan toe. Doe de tomatenpuree erbij en roer tot een glad geheel. Voeg er zout aan toe en indien nodig een scheutje (echt heel weinig) gekookt water.
- De börek uit de oven warm serveren met yoghurt en tomatensausje eroverheen. Je kan er eventueel nog gedroogde munt overheen strooien. Eetsmakelijk!