Ingrediënten
- 2 prei
- 3 volle eetlepels bloem
- 1 dessertlepel bakpoeder
- 3 eieren
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 kleine puntpaprika
- 1 groene Turkse peper
- 200 gram witte kaas
- 4,5 eetlepels bulgur (kisirlik bulgur)
- zout naar smaak
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel paprikapoeder
- nigella zaad
- sesamzaad
Bereidingswijze
- Doe de bulgur in een kom en schenk er 60 ml kokend water over, dek af en zet aan de kant.
- Snij de prei, ui, paprika en peper in stukken.
- Schil en rasp de wortel.
- Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de groente eraan toe met een scheut olijfolie. Bak tot het gaar is.
- Haal van het vuur af en doe de bulgur, eieren, bloem, bakpoeder, kaas, kruiden en groente in een grote kom, roer tot een geheel.
- Naar smaak minder/meer kruiden aan toevoegen.
- Verdeel het over een ingevette (invetten met olijfolie) schaal.
- Strooi er nigella zaad en sesamzaad over.
- Stop in de oven voor 30/35 minuten op 190 graden. De bovenkant moet goudbruin zijn. Eetsmakelijk!
Bekijk ook mijn [button link=”https://www.instagram.com/p/BGgvJeuKtwh/?taken-by=zartointhekitchen” size=”small” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button]
Vergeet je niet jouw börek met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
De borek met prei en bulgur is heel lekker, prima recept!
Groeten ingrid
Hi Ingrid,
Ik ben blij dat de börek met prei en bulgur in de smaak gevallen is!
Groetjes,
Zarife