Black chilli chicken met rijst

Black chilli chicken met rijst

Mijn favoriete wok sausje is ‘black chilli’ en op nummer twee staat ‘teriyaki’, heerlijk! De supermarkten staan bomvol met saus in potjes. Ik ben zelf geen fan van kant en klare sausjes, pakjes, potten en zakjes. Om die rede dacht ik laat mij het eens zelf proberen! En ja hoor.. ik zat echt in de buurt. Helemaal happy! Je kunt de rijst altijd vervangen door noodels, maar black chilli blijft echt het lekkerst met rijst, vind ik! Het recept voor de rijst vind je hier. Tevens kun je de groenten vervangen door andere groenten, net wat jij lekker vindt!

Ingrediënten

 • 450 gram kipfilet
 • 10 roosjes broccoli
 • 250 gram champignons
 • 1 kleine courgette
 • 8 baby maiskolfjes
 • 2 handjes vol sperziebonen

Voor het sausje:

 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 eetlepel oestersaus
 • halve eetlepel suiker
 • 1 groentebouillon
 • halve eetlepel sesamolie
 • 1 (grote) knoflook teen
 • 1 volle eetlepel zwarte peperkorrels*

*het is belangrijk om peperkorrels te gebruiken voor de smaak, gemalen peper zal niet dezelfde smaak geven

Bereidingswijze

 1. Stoom/kook de broccoli en sperziebonen tot ze een bite hebben. Snijd de champignons, maiskolfjes en courgette in gewenste grootte. (maak tijdens deze stap de rijst klaar)
 2. Snijd de kipfilet in blokjes
 3. Rasp de knoflook en maal de peperkorrels in een keukenmachine. Er mogen best grove stukken tussen zitten, niet fijn malen dus! Meng dit met sesamolie, sojasaus, oestersaus, suiker en groentebouillon tot een geheel. (voeg naar smaak meer/minder kruiden toe)
 4. Bak de kipfilet in een scheutje zonnebloemolie.
 5. Zodra de kip aan beide kanten wit oogt voeg je het sausje eraan toe. Bak mee tot het gaar is en voeg de champignon en courgette eraan toe. Zodra de courgette en champignon een bite hebben voeg je de gestoomde/gekookte broccoli eraan toe. Bak mee en voeg indien nodig meer sojasaus eraan toe (geheel jouw eigen keus). Breng op smaak met zout.
 6. Vul je bord met rijst, groenten en kip! En smullen maar!

Vergeet je niet jouw black chilli chicken met rijst met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

8 Comments

 1. Is dit t zelfde soort black chili sausje wat ook bij wok2go te koop is? Zo ja, I F*CKING LOVE YOU!!! Ik probeer t al een tijdje na te maken en t lukt me maar niet 🙁

  X,
  Arzu

  • Hi Arzu,

   Helaas durf ik daar geen antwoord op te geven, ik heb zelf niet bij wok2go gegeten. Als je het uitprobeert, laat je het dan weten?

   Groetjes,

   Zarife

 2. Moet je de groente boullion gewoon malen?

 3. Ik ga ook vanavond proberen te maken hoop dat het lukt

 4. Hoi ZArife,
  Bedoel je de Japanse soyasaus? Want er zijn zoveel soorten.

  • Hi Mila, zie mijn video op mijn YouTube kanaal, dan zie je welke producten ik gebruik. En diezelfde sojasaus gebruik ik voor al mijn recepten. Succes!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*