Een frisse aardappelsalade, die eigenlijk overal bij past. Bij de bbq bijvoorbeeld of als er last minute iemand langs komt. Simpel om te maken en de ingrediënten heb je meestal wel in huis.
Ingrediënten
- 5 grote aardappelen (vastkokend)
- 1 kleine ui
- 2 takjes lenteui
- handjevol peterselie
- 1 halve citroen
- 1 groene Turkse peper
- 3 volle eetlepels wortelsalade van Kühne
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 0,5 theelepel chillivlokken
- flinke scheut granaatappelzuur
- flinke scheut olijfolie
- zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen gaar. Met of zonder schil, maakt niet uit. Zonder schil is nog makkelijker.
- Snijd de ui in hele dunne halve ringen. Snijd de peper klein en fijn. Zo ook de peterselie en lenteui. Voeg toe aan een kom.
- Snijd de aardappelen in kleine blokjes en voeg toe aan de gesneden groenten.
- Was de wortelsalade met koud water en knijp het goed uit. Voeg toe aan derest.
- Breng op smaak met bovenstaande kruiden, olijfolie. granaatappelzuur en citroensap. Meer/minder kruiden naar smaak toevoegen. Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw aardappelsalade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Super lekker! Thank you!
Hoi! Kan Ik de salade ook een dag van ge voren maken of de aardappelen koken en snijden en later op smaak brengen ?
Hi Elena,
Je kan de aardappelen de avond ervoor koken, alle groenten snijden etc. En dat in de koelkast stoppen, niet roeren met elkaar! De dag erna kan je het op smaak brengen.
Groetjes,
Zarife
Hi hi
Wat is granaatappelzuur? Nooit van gehoord en waar kan ik dat verkrijgen? Google maakt mij niet wijs dit keer
Gr
Hi Bouchra,
Granaatappelzuur is een soort van zure dressing. Het wordt vaak gebruikt in de Turkse keuken voor in salades. Dit mag bijvoorbeeld niet ontbreken in mijn keuken! Ik gebruik ‘nar eksisi’ (granaatappelzuur) van het merk Ciloglu. Hierbij een link naar een foto: https://goo.gl/images/AKPR1n
Laat je me weten wat je ervan vindt?
Groetjes,
Zarife