Ingrediënten
- 3 aardappels
- 1 rode ui
- 1 punt paprika
- 1 (of 2) blikjes tonijn
- 1 grote teentje knoflook
- 1 groene Turkse peper (sivri biber)
- 1 lenteui
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel zwarte peper
- zout naar smaak
- halve pakje paneermeel
- 1 glas meel
- 2 eieren
Bereidingswijze
- Breng de aardappels aan de kook en pureer de aardappels pas wanneer ze goed gaar zijn, goed laten doorkoken dus!
- Vervolgens doe je de aardappelpuree in de koelkast om het af te laten koelen.
- Snijd ondertussen de puntpaprika, lenteui en groene paprika kleine stukjes. Rasp de ui en knoflook.
- Wanneer de aardappelpuree goed afgekoeld voeg je alle groenten eraan toe met tonijn en kruiden.
- Maak daarna platte balletjes en rol dit eerst door de meel, dan door de losgeklopte eitjes en als laatst door de paneermeel. Bak dit in hete (zonnebloem)olie totdat de balletjes goudbruin zijn. Tadaa eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw tonijn aardappel köfte met de hashtag #zartointhekitchen te delen?