Zwarte bonen salade met gegrilde kip

Zwarte bonen salade met gegrilde kip

Het zonnetje schijnt, jihoe! Salade en de zon is een ultieme combinatie! Vandaag maakte ik een overheerlijke salade van kip met verschillende groenten en bonen. Super easy en de (homemade) dressing is ontzettend lekker! Voordat ik het vergeet te zeggen: deze salade is ook ontzettend lekker met crispy chicken! Dus blijft er nog iets over? Maak dan de volgende dag deze overheerlijke salade!

Ingrediënten

Voor 2 personen:

Voor de kip(spiesjes):

  • 250 gram kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 eetlepel pikante kippenpoeder van Verstegen
  • zout naar smaak
  • scheutje olijfolie

Voor de salade:

  • 1 klein blikje crispy mais 
  • 1 klein blikje zwarte bonen
  • handjevol zwarte olijven
  • 1 volle eetlepel wortelsalade van Kühne
  • 7 cherry tomaten
  • Halve pak rucola sla melange mix
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Voor de dressing: 

  • 3 volle eetlepels slasaus
  • 1 theelepel azijn
  • citroensap naar smaak
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden 
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokken. Meng met bovenstaande kruiden, voeg meer/minder kruiden toe naar smaak!
  2. Verdeel de kip over saté stokjes en grill de kip tot het gaar is
  3. Was de mais en zwarte bonen uit blik met koud water en was de wortel, knijp goed uit. Doe het in een kommetje.
  4. Was de tomaten en snijd door midden. Was de olijven heel goed met koud water en snijd in drieën. Voeg toe aan de rest.
  5. Meng de bovenstaande ingrediënten van de dressing tot een geheel, breng het eventueel op smaak met meer/minder ingrediënten!
  6. Voeg de blaadjes toe aan mais, tomaten, zwarte bonen, olijven en wortel. Doe er een paar eetlepels van de dressing bij, meng tot een geheel. Let op laat ongeveer twee eetlepels achter, dat strooi je er later op.
  7. Voeg er paprikapoeder, zwarte peper en zout aan toe en breng op smaak.
  8. Haal de kip van de spiesjes, doe op de salade en strooi er wat van de overgebleven dressing overheen. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw salade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*