Sütlac (Turkse rijstpap dessert)

Sütlac (Turkse rijstpap dessert)

Sütlac is een typisch Turks rijstpap dessert, wat ook weer op verschillende manieren wordt gemaakt.  Bij dit recept hoef je het achteraf niet in de oven te stoppen bijvoorbeeld. Een erg makkelijk en een smaakvol dessert, vind ik. Lees gauw mee hoe je het maakt.

Ingrediënten

  • 1/4 (water)glas Turkse rijst (pirinc)
  • 1 liter volle melk
  • 2 volle eetlepels Maizena
  • 1 (water)glas suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

  1. Was de rijst heel goed met lauw water.
  2. Kook de rijst met een halve liter (koud) water. Totdat de rijst zacht is en het water voor een deel weggetrokken is. Er moet dus wel wat water overblijven.
  3. Schenk de melk in een glas tot de helft. Voeg de maizena eraan toe en roer tot een geheel. Zet aan de kant.
  4. Voeg vervolgens de overgebleven melk toe aan de pan met rijst en water. Roer tot een geheel en laat op een zacht vuurtje koken. Roer af en toe mee, zodat het rijst niet plakt aan de onderkant van de pan.
  5. Zodra het kookt en er ontstaan bubbeltjes, schenk je wat van het warme melk toe aan het glas met maizena mix, totdat er een volle glas ontstaat. Roer dit door.
  6. Schenk dit bij het geheel en laat dit ongeveer 8 tot 10 minuten doorkoken.
  7. Voeg vervolgens de suiker en vanillesuiker eraan toe en kook door voor 2 á 3 minuten.
  8. Haal van het vuur en verdeel over kommetjes.
  9. Laat afkoelen. Zodra het afgekoeld is doe je het in de koelkast. Je kunt het na 3/4 uurtjes eten (het liefst de volgende dag, dan is het veel lekkerder!). Serveer met kaneel, eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw sütlac met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*