Sekerpare

Sekerpare

Ingrediënten

(circa 25 stuks)

  • 125 gram roomboter
  • 3,5 eetlepels griesmeel
  • 2 ei
  • 3,25 tot 3,5 (water)glazen bloem
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 pakje bakpoeder
  • 1 (water)glas poedersuiker
  • Handjevol hazelnoten

Voor het siroop:

  • 3 (water)glazen suiker
  • 4 (water)glazen water
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

  1. Schenk het water en suiker in een pan en laat koken op middelhoog vuur voor 10 minuten. Voeg dan het citroensap eraan toe, laat verder koken voor een minuut. Laat het siroop goed afkoelen, het liefst voor 4/5 uur. Hoe kouder hoe beter! Nooit maar dan ook nooit warme siroop toevoegen aan de sekerpare.
  2. Meng ei (2 eiwit 1 eigeel), roomboter, griesmeel en poedersuiker tot een geheel. Voeg vanillesuiker met bakpoeder eraan toe en beetje bij beetje bloem. Kneed tot een geheel.
  3. Maak vormpjes, ik maakte er rondjes van. Leg in een grote schaal, zorg voor genoeg ruimte tussen de sekerpare. In de oven worden ze groter en dikker namelijk!
  4. Klop eigeel los en smeer de bolletjes in.
  5. Druk in elk bolletje een hazelnoot in het midden.
  6. Doe het in een voorverwarmde oven op 170 graden in 30 minuten.
  7. Schenk het koude siroop direct over de sekerpare als ze de oven uitkomen. Laat intrekken voor 2 uur lang. Niet teveel siroop aan toevoegen anders wordt het een slappe hap. Buiten de koelkast bewaren. Eetsmakelijk.

Bekijk ook mijn video op mijn YouTube Channel

Vergeet je niet jouw sekerpare met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*