Nutella broodjes

Nutella broodjes

Dit is zo easy om te maken! Ideaal om samen met kinderen te maken 🙂

Ingrediënten

Voor 8 broodjes:

  • 290/300 gram bloem
  • 1 eigeel
  • 55 ml zonnebloemolie
  • half pakje verse bakkersgist
  • 2 eetlepels suiker
  • half pakje bakpoeder
  • 125 ml volle melk
  • Nutella (jam kan ook)

Om in te smeren:

  • 1 ei

Als je het recept verdubbeld, gebruik dan 500 gram bloem met dezelfde hoeveelheid ei en gist. Verdubbel de overige ingrediënten wel.

Bereidingswijze

  1. Warm het melk op, lauwwarm. Voeg de suiker en gist eraan toe. Roer het goed door en zet aan de kant voor ongeveer 5 minuten. Laat het opschuimen.
  2. Meng bloem met bakpoeder. Voeg eigeel, melkmengsel en zonnebloemolie toe aan een diepe kom en voeg de bloem beetje bij beetje eraan toe. Kneed goed, het liefst voor 6 minuten.
  3. Vet de mengkom in met wat olijfolie en leg het deeg erin. Leg er een schone theedoek (en/of plasticfolie kan ook) overheen. Zet in een diepe schaal en schenk er een beetje gekookt water bij. Dit versneld het proces van rijzen! Laat het voor 30/60 minuten rijzen.
  4. Als het deeg gerezen is duw je met je handen het lucht uit het deeg. Maak hier 1 bol van.
  5. Bestuif een schoon werkvlak met bloem en rol uit tot een ronde plak. Verdeel ook bloem over het deeg zelf zodat het uitrollen makkelijker gaat. Niet teveel bloem gebruiken, tijdens dit proces.
  6. Snij er 8 driehoekjes uit. Verdeel Nutella over elk driehoekje.
  7. Rol het op naar binnen. En leg neer op een ovenplaat.
  8. Klop een ei los en smeer de broodjes in met ei.
  9. Doe het in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 15/20 minuten. Eetsmakelijk 🙂

Bekijk ook mijn video

Vergeet je niet jouw Nutella broodjes met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*