Magnolia

Magnolia

Toetje dat niet zwaar op de maag is, ideaal voor de Ramadan! Of ideaal als je visite krijgt en geen zin hebt om lang in de keuken te staan!

Ingrediënten

 (voor 8 grote dessertglazen)

  • 1 liter volle melk
  • 1 (water)glas suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eigeel
  • 2 volle(!) eetlepels bloem
  • 200 ml slagroom
  • 45 gram maïzena
  • 240 gram biscuits
  • 2 handjesvol hazelnoten
  • 2 handjesvol walnoten
  • 15/20 stuks aardbeien

Bereidingswijze

  1. Zet een pan op een middelhoog vuur, voeg de melk, bloem, maïzena, vanillesuiker, suiker en eigeel eraan toe. Roer dit door tot het dik oogt en bubbeltjes ontstaan.
  2.  Haal van het vuur af en laat afkoelen. Tussendoor wel even roeren!
  3. Doe de hazelnoten, walnoten en biscuits een voor een in een keukenmachine/hakmolen en maal ze fijn. (Niet allemaal tegelijk dus!) De walnoten heb ik niet helemaal gemaald, maar hele kleine stukjes van gelaten. Doe het in een kom en zet aan de kant.
  4. Snij de gewassen aardbeien in plakken en zet ook aan de kant.
  5. Zodra het witte mengsel afgekoeld is voeg je de slagroom eraan toe. Roer dit nog eens goed door.
  6. Stop 1,5 eetlepel van de kruimels in een dessertglas, bekleed daarna de zijkanten met de plakken aardbei.
  7. Doe daarover 2/3 eetlepels van het witte mengsel. Daarna weer de kruimels en dan weer het witte mengsel. (let op: hoeveelheid kan verschillen per dessertglas!). Herhaal dit tot het witte mengsel op is.
  8. Zet in de koelkast voor 4/5 uur.
  9. Versier de bovenkant met overgebleven kruimels en aardbei. Enjoy! 🙂

Bekijk ook mijn video

Vergeet je niet jouw magnolia met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

5 Comments

  1. Heey meid, hoeveel ml is je waterglas?

  2. Youssra

    Misschien een domme vraag, maar gewoon ongeklopte slagroom toch? 😂

    En als ik het recept wil halveren, gewoon alles halveren toch? Of raad je aan om een aantal dingen niet te halveren?

    • Hoi Youssra,

      Domme vragen bestaan niet. Zoals je op het filmpje ziet schenk ik de slagroom rechtstreeks uit het pakje in de pan.

      Halveren kan uiteraard, gebruik echter wel zelfde hoeveelheid vanillesuiker. Overige ingrediënten kun je halveren.

      Groetjes,

      Zarife

      • Youssra

        Heyy!

        Oh, had nog niet gezien dat er een filmpje was hahaha. Dankjewel!

        Groetjes,

        Youssra

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*