Framboos toetje met witte chocolade

Framboos toetje met witte chocolade

Ingrediënten

voor 7 grote ijsglazen:

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram ingevroren framboos
  • 200 gram Café noir koekjes
  • 1 pakje klopfix
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 225 gram witte chocolade

Bereidingswijze

  1. Smelt de witte chocolade volgens au bain-marie manier. Zodra het gesmolten is, zet je het vuur uit. Maar let op, blijf dit roeren. Als het hard wordt zet dan het vuur aan op de laagste stand en blijf roeren.
  2. Klop de slagroom met de klopfix bijna helemaal stijf en voeg er vervolgens de mascarpone aan toe, roer dit met een spatel door.
  3. Voeg de gesmolten witte chocolade eraan toe en roer dit goed door.
  4. Mix met behulp van een mixer alles tot een geheel, niet te lang!! 20 seconde is prima. Zet in de koelkast.
  5. Maal de koekjes fijn en zet aan de kant.
  6. Maal de ingevroren frambozen in kleine stukjes en voeg de vanille suiker eraan toe. Roer het goed door. Let op: framboos kan erg zuur zijn, proef dit even. Als het zuur is kan je er eventueel poedersuiker/suiker aan toevoegen.
  7. Vul de ijsglazen: eerst een laagje framboos (1,5 eetlepel), daarna een laagje gemalen koekjes (2 eetlepels), als laatst 3 tot 4 volle eetlepels van het witte mengsel. Je kan de volgorde ook anders doen, net wat jij lekker vindt.
  8. Laat het een nachtje in de koelkast staan en versier de bovenkant de volgende dag pas! Eetsmakelijk!

Bekijk ook mijn video

Vergeet je niet jouw framboos toetje met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*