Framboos limoen yoghurt cake

Framboos limoen yoghurt cake

Ingrediënten

  • 200 gram meel
  • 1 (water)glas suiker
  • 0,5 (water)glas zonnebloemolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 3 eieren (maat L)
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 125 gram framboos (25 frambozen)
  • 170 ml Turkse yoghurt

Ingrediënten voor glazuur

  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 75 gram poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Mix de yoghurt, zonnebloemolie, suiker, eieren en vanillearoma in een kom tot een geheel.
  2. Voeg daarna de citroenrasp eraan toe.
  3. Meng in een andere kom/bord meel met zout en de bakpoeder. Voeg dit toe aan het natte mengsel en mix dit tot een geheel.
  4. Meng de frambozen met 1 eetlepel bloem heel voorzichtig en spatel ze dan voorzichtig door het beslag. Doe ze er 1 voor 1 bij.
  5. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm (25 cm).
  6.  Doe het in de oven voor 55 minuten op 175 graden.Laat eerst afkoelen voordat je de cake uit de cakevorm haalt. Maak daarna het glazuur klaar.
  7. Doe de poedersuiker met de citroensap in een kommetje en roer dit goed door. Verdeel over de cake en versier met framboos en amandelschaafjes.

Bekijk ook mijn video

Vergeet je niet jouw framboos limoen yoghurt cake met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*