Cheesecake met bastognebodem

Cheesecake met bastognebodem

Wil je iemand blij maken met een lekkere cheesecake? Dan moet je zeker deze cheesecake proberen! 🍋🍓

Ingrediënten

Bodem:

  • 1 pak bastogne
  • 3,5 eetlepels boter

Witte mengsel:

  • 1 pakje slagroom van 200 gram
  • 1 pakje roomkaas van 200 gram
  • 500 gram magere kwark
  • 3,25 waterglas met suiker
  • 1 geraspte citroen
  • halve citroensap
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels meel
  • 1 eetlepel Maizena
  • 1 pakje vanille suiker

Chocolade erop:

  • 80 gram melk chocolade
  • 80 gram witte chocolade
  • aardbeien

Bereidingswijze

  1. Doe de koekjes in de mixer en maak ze heel fijn. Smelt de roomboter in een pannetje. Voeg de gesmolten boter toe aan de gemalen koekjes.  Vervolgens zet je bakpapier in het vormpje en verdeel je daarover de koekjes. Met de achterkant van je lepel maak je het fijn en plat. Zet dit in de koelkast zodat het hard wordt.
  2. Verwarm je oven voor op 180 graden
  3. Mix de roomkaas met suiker voor 2 minuten. Vervolgens voeg je de kwark, slagroom, vanille, maizena, meel, citroensap en geraspte citroen eraan toe en mix je het tot het een geheel wordt. Daarna voeg je de eieren eraan toe, let op dit doe je een voor een en je mixt het niet te lang.
  4. Schenk het beslag over de bodem.
  5. Stop het in de oven voor 60 minuten. Zet onder in de oven een bakje met water zodat de cheesecake niet scheurt. Als de cheesecake klaar is in de oven, zet je je oven uit en laat je het er een uur in wachten. Na 1 uur doe je de klep van de oven open en laat je het een halfuur wachten.
  6. Laat een nachtje in de koelkast staan en versier de bovenkant met gesmolten chocolade en aardbei. Enjoy!

Vergeet je niet jouw cheesecake met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

 

2 Comments

  1. Beste zarife er staat op het recept 3.5 waterglas.met suiker ik zie dat nu niet terug bij de.voorbereiding weet niet wat je ermee.bedoelt alvast bedankt voor je antwoord!

  2. Hoi Aaliyah,

    Zie stap 3, “Mix de roomkaas met suiker…”.

    Groetjes,

    Zarife

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*