Wil jij ook taco’s maken zonder pakjes/zakjes? Probeer dan deze simpele taco’s uit die je in no time maakt. Heerlijk, simpel maar ook vullend!
Ingrediënten
voor 8 taco’s- 8 taco schelpen
- 500 gram gehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 (klein) blikje mais
- 2 tomaten
- 1 volle eetlepel tomatenpuree
- 1 dessertlepel peperpuree
- 1,5 eetlepels sambal
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout naar smaak
- Olijfolie & zonnebloemolie
- Eventueel jalapeño/lenteui/peterselie
Bereidingswijze
- Rasp de knoflook en snijd de uien heel klein en fijn (of maal in een keukenmachine). Pureer de tomaten en zet aan de kant. Snijd de paprika’s en was de mais uit blik.
- Voeg de knoflook, ui en gehakt toe aan een koekenpan. Bak op een middelhoog vuurtje en voeg na 2 minuten een flinke (lees: 5 eetlepels olijfolie) eraan toe. Bak voor ongeveer 10 minuten, tot het gehakt gaar is.
- Voeg dan tomatenpuree, peperpuree en sambal eraan toe, meng tot een geheel. Bak verder voor 5 minuten op een laag vuurtje.
- Bak de gesneden paprika’s in een aparte pan met een scheutje zonnebloemolie. Ik bak ze best wel lang, maar als jij van een bite houdt hoeft dat niet. De keus is geheel aan jou.
- Doe de taco schelpen nu in de oven (volg de aanwijzingen op de verpakking)
- Zodra de paprika’s klaar zijn, voeg je het gehakt eraan toe met bovenstaande kruiden. Voeg meer/minder kruiden naar smaak aan toe. Als laatst voeg je de gewassen mais eraan toe en breng je het op smaak met zout. Bak kort mee tot de taco schelpen uit de oven zijn.
- Zodra de taco schelpen klaar zijn, kan je beginnen met vullen! Strooi er wat peterselie/lenteui overheen en serveer met jalapeño. Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw taco’s met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Hey lieve Zarto,
Super dat je dit lekkere recept met ons deelt! Ik wil het morgen gaan maken. Alleen heb ik twee vraagjes: 1) Welke taco schelpen gebruik jij? 2) Wat is peperpuree? Bedoel je daar pul biber mee, die ook in Turkse linzensoep wordt gebruikt.
Alvast bedankt. 🙂
Groetjes Ila
Hi Ila,
Wat leuk dat je het morgen wilt gaan maken! De taco schelpen die je op de foto ziet, zijn van het huismerk van AH! Zitten als het goed is 12 schelpen in een doosje. Peperpuree is geen pullbiber oftewel chillivlokken. Netzoals er tomatenpuree bestaat is er ook een puree van pepers (wordt veel gebruikt in de Turkse keuken). Je kunt het vinden in elke Turkse supermarkt en het is pittig in vergelijking met tomaten puree. Als je googled naar “öncü biber salcasi” dan krijg je er een beeld bij! Er zijn twee varianten: aci (pittig) en tatli (zoet). Ik raad je aan om aci biber salcasi te kopen! Hoop dat ik je vraag zo beantwoord heb!
Ben benieuwd wat je ervan vindt!
Groetjes,
Zarife
Dankjewel voor je snelle en uitgebreide reactie. Ik kom er nu wel uit!
Succes met je kookblog, meid. Je recepten zien er altijd heerlijk uit. 🙂
Hallo Zarife,
In het recept staat 2 tomaten pureren, maar wat je daarna met de tomaat kan ik nergens terughalen. Kan jij het me vertellen? Alvast bedankt.