Stoofpotje van kalfsvlees

Stoofpotje van kalfsvlees

Ik ben niet echt een vleesliefhebber, maar dit vind ik echt enorm lekker. Vooral omdat het vlees zo mals en lekker gekruid is. Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten

  • 1 kilo kalfsvlees
  • 1 halve glas zonnebloemolie
  • 100 gram roomboter
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 3 theelepels zwarte peper
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 3 laurierbladen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 3 tot 4 uien

Bereidingswijze

  1. Snij het kalfsvlees in stukken en haal zonodig het witte oftewel vet randjes eraf.
  2. Marineer het kalfsvlees met olie, paprikapoeder, nootmuskaat, zwarte peper en chillivlokken.Leg dit in een pannetje en doe daarover de roomboter in 3 blokken, verdeelt over het vlees (zie foto). Doe de deksel op de pan en laat koken op de laagste stand.
  3. Hou dit continu in de gaten, als het droog wordt voeg je er eerst een halve glas water bij en laat je dat intrekken, als het weer droog oogt weer een halve glas water aan toevoegen. En zo blijf je het herhalen (als het nodig is).
  4. Na 20 minuten koken voeg je de laurierbladen, tijm en rozemarijn eraan toe. 10 minuten hierna doe je de hele uien erbij en roer je het vlees even goed door. Laat dit rustig koken voor ongeveer nog 20 á 30 minuten. Zodra je ziet dat het vlees klaar is voeg je als allerlaatst de zout eraan toe en laat je het nog voor ongeveer 10 minuten koken! Let wel op dat je de deksel de hele tijd dicht laat tijdens het koken. Eetsmakelijk!!

IMG_2268

Vergeet je niet jouw kalfsvlees met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

4 Comments

  1. Dit gerecht is echt lekker! Ik maak het nu regelmatig. Maar ik laat de chilivlokken weg ivm mijn kleindochter en mij. Wij kunnen heet niet waarderen. Maar voor de rest top!

  2. Hoi Zarife,
    Hoelang kost t jouw ongeveer qua gaar koken? Waar moet ik aan denken? Ik heb t idee dat vlees bij mij uren laat pas mals wordt. Ben benieuwd hoe dit zit met dit recept. Alvast dank.

    • Hi Selma, goeie vraag! Dit hangt van verschillende factoren af: soort vlees (en dier), soort pan (materiaal) waarin je het maakt en grootte van de stukjes etc. Ga ongeveer uit van 1 tot 2 uur. Laatst maakte ik 500 gram en dat was binnen een uur al enorm mals. En als het langer duurt maakt het niet uit, koken vraagt om veel geduld. Kookse! ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*