Wrap met zoete kip en gegrilde aubergine

Wrap met zoete kip en gegrilde aubergine

Ken je dat gevoel dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken maar ook wel een vullende en lekkere maaltijd wilt eten? Dus je opent de koelkast en kijkt wat er is en gooit van alles bij elkaar.. en het is ook nog eens super lekker!? Dat had ik nou met deze wrap (op het laatste moment besloot ik nog even om naar de supermarkt te gaan voor de wraps). Om die rede moet ik deze easy wrap met jullie delen! Hiernaast at ik nog een gekookte zoete aardappel (ik vind zoete aardappel uit de oven niet lekker, raar hΓ©?) en een lekker soepje die ik in de middag al had gemaakt. Mijn favoriete soepje: vermicelli soep (sehriye corbasi), echt super easy om te maken dus zeer zeker een aanrader naast deze wrap!

IngrediΓ«nten

voor 2 personen

  • 140 gram kipfilet
  • 1 kleine ui
  • 1 groot teentje knoflook
  • 8Β champignons
  • halve aubergine
  • 1,5 volle eetlepels pikante kippenpoeder van Verstegen
  • 1 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 0,5 theelepel chillivlokken
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel ketjap
  • halve eetlepel sojasaus
  • eventueel rucola
  • eventueel sambal

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes
  2. Snijd de aubergine in plakjes en grill dit voor ongeveer 5 minuten,
  3. Snijd de champignons en ook de uien in halve ringen. Rasp de knoflook.
  4. Bak de ui en knoflook in een scheutje zonnebloemolie tot het goudbruin oogt.
  5. Voeg dan de kip eraan toe met pikante kippenpoeder, komijn, chillivlokken, paprikapoeder en zwarte peper. Bak voor 2 minuten.
  6. Voeg dan de champignons eraan toe met de ketjap en sojasaus, voeg naar smaak zout eraan toe. Je kunt eventueel meer kruiden, ketjap en sojasaus gebruiken. Bak tot de kip gaar is.
  7. Smeer eerst sambal naar smaak over de wrap, doe daarover rucola (dit kun je eventueel weglaten). Doe de kip erbij en de aubergine bovenop! Rollen maar! Eetsmakelijk!! πŸ™‚

Vergeet je niet jouw wrap met de hashtagΒ #zartointhekitchenΒ te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*