Ik ben gek op worteltjes! Ideaal als tussendoortje maar ook lekker om mee te dippen in hummus. We hebben vast allemaal wel eens een broodje falafel gegeten bij Maoz.. en daar hebben ze toch een lekkere wortelsalade! Ik raakte geïnspireerd en probeerde het zelf uit. Zeker voor herhaling vatbaar!
Ingrediënten
- 6 middelgrote winterpenen
- 2 kleine knoflooktenen
- sap van een halve limoen
- 2 takjes munt
- handjevol peterselie
- 0,5 eetlepel zwarte peper
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel chillivlokken
- zout naar smaak
- flinke scheut olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de wortels in niet al te dunne plakken. Doe de gesneden wortels in een pan met gekookt water. Leg het deksel op de pan en kook de wortels in 10 minuten beetgaar op een middelhoog vuur.
- Pers/rasp de knoflook. Snijd de munt en peterselie fijn.
- Meng de knoflook, het limoensap, olijfolie, kruiden, peterselie en munt door elkaar. Laat de wortels uitlekken en doe ze in de kom bij de dressing terwijl ze nog warm zijn. (als ze warm zijn worden de kruiden beter opgenomen!)
- Roer de worteltjes vervolgens goed door de dressing. Stop in de koelkast om af te koelen (om het proces te versnellen) maak je de salade tijdig? Laat dan een halfuur tot een uur afkoelen buiten de koelkast. Hoe langer je het laat wachten, hoe lekkerder. Serveer het koud.
Vergeet je niet jouw wortelsalade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?