Ingrediënten
Voor het sausje:
- 5 tot 6 middelgrote tomaten
- 4 teentjes knoflook
- handjevol verse basilicum
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 kleine uien
- zout en peper naar smaak
- scheutje olijfolie
Voor erin:
- 200 gram champignons
- 200 tot 250 gram volkoren pasta
- 1 theelepel chillivlokken
- 2 theelepels paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- eventueel olijven en/of courgette
Bereidingswijze
- Snijd de tomaten en uien in vier delen. Schil en snijd de knoflook in 3-en. Doe in een ovenschaal. Strooi de kruiden eroverheen en doe de basilicum erbij. Doe er als laatst olijfolie bij. Zet in de oven op 200 graden (grillstand) voor ongeveer 20 minuten. Dit verschilt per oven hoelang het duurt!
- Haal uit de oven en bak even mee in een pan. Maak ondertussen de pasta klaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Pureer het geheel tot een sausje en voeg de champignons eraan toe. Bak mee en voeg de pasta eraan toe met de overige kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met kaas en/of rucola, eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw pasta met de hashtag #zartointhekitchen te delen?