Zoet-pittige kip met groenten en rijst

Zoet-pittige kip met groenten en rijst

Ik houd van simpele gerechten en vooral als er kip in zit! Wat heb ik toch genoten hiervan. Dit ga ik zeker vaker maken… tot het mijn strot uit komt. Ja, zo ben ik echt! Toen ik avocado ontdekte at ik er vijf op een dag! Hahah! Erg simpel en zeker een aanrader!

Ingrediënten

voor 2 personen:

  • 300 gram kipfilet
  • 1 kleine ui
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel sambal
  • 1,5 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 0,5 volle theelepel zwarte peper
  • 0,5 volle theelepel komijn
  • 2 tot 3 volle theelepels paprikapoeder
  • 10 roosjes broccoli
  • 7 stuks champignons
  • 1 winterpeen
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de wortels en snijd in lange stukken.
  2. Stoom/kook de wortels en broccoli samen. (aan jou de keus voor hoelang)
  3. Snijd de kip in stukken (blokjes).
  4. Snijd de champignons in gewenste groot. Snijd de peper klein en fijn.
  5. Doe de ui met knoflook in een hakmolen. Maal fijn!
  6. Doe de ui, knoflook en rode peper (met pitjes) samen met de kip in een diepe kom. Breng op smaak met sambal, ketjap manis, zwarte peper, paprikapoeder, chillivlokken en komijn. Voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. (je kan er altijd meer/minder kruiden aan toevoegen, ieder zijn eigen smaak) Laat dit lekker marineren voor 30 minuten.
  7. Bak de kip in een koekenpan.
  8. Zodra de kip gaar is voeg je de champignons eraan toe. Bak mee voor 5 minuten en voeg de gestoomde/gekookte broccoli en wortels eraan toe. Als het droog oogt voeg er dan wat olijfolie aan toe.
  9. Voeg er zout aan toe en bak mee voor 5 minuten.
  10. Serveer met rijst. Hier vind je het recept voor de rijst. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw zoet-pittige kip met groente en rijst met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*