Wokgerecht met (homemade) black chilli saus

Wokgerecht met (homemade) black chilli saus

Oke, ik hou het kort. Maar dit was echt finger licking GOOD! Echt hele pan was in no time op! Alhoewel ik bij Eazie wok black chilli met rijst eet, vond ik het vandaag met noodles zoveel lekkerder! Er staat al een recept online met black chilli chicken en rijst op mijn blog, maar dit vind ik persoonlijk lekkerder. Ik heb in dit recept ook andere groenten gebruikt. En als mijn moeder (die het liefst een wokgerecht vermijdt) dit ook lekker vindt, ben ik stiekem wel trots op mezelf. Dus ik ben benieuwd naar jullie reacties, laat vooral van je horen als je het maakt!

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 12 roosjes broccoli
  • 8 champignons
  • 8 baby maiskolfjes
  • 3 porties wok noodles
  • 150 gram sperziebonen
  • 100 gram taugé
  • scheutje zonnebloemolie

Voor het sausje:

  • 7 eetlepels sojasaus
  • 2 volle eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • halve eetlepel suiker
  • 1 volle eetlepel zwarte peperkorrels*

*het is belangrijk om peperkorrels te gebruiken voor de smaak, gemalen peper zal niet dezelfde smaak geven

Bereidingswijze

  1. Stoom/kook de broccoli en sperziebonen tot ze een bite hebben. Snijd de champignons, maiskolfjes in gewenste grootte.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Zet een pan met water op kook voor de woknoodles doe er een druppel zonnebloemolie bij.
  3. Rasp de knoflook en maal de peperkorrels in een keukenmachine. Er mogen best grove stukken tussen zitten, niet TE fijn malen dus! Meng dit met sesamolie, sojasaus, oestersaus, suiker en groentebouillon tot een geheel. (voeg naar smaak meer/minder kruiden toe)
  4. Bak de kipfilet in een scheutje zonnebloemolie.
  5. Zodra de kip aan beide kanten wit oogt voeg je het sausje eraan toe. Bak mee tot het gaar is en voeg de champignon en taugé eraan toe.
  6. Als het water gekookt is voeg dan de wok noodles toe en volg de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Zodra de champignons een bite hebben voeg je de gestoomde/gekookte broccoli, sperziebonen en baby maiskolfjes eraan toe. Bak mee met de rest.
  8. Zodra de wok noodles gaar zijn voeg je het toe aan de rest, doe hier 1 volle eetlepel sojasaus bij (meer mag altijd) en een scheutje zonnebloemolie. Breng op smaak met zout en meng tot een geheel.
  9. Serveer het (direct) lekker warm! Eetsmakelijk!

Bekijk ook mijn video op mijn YouTube Channel

Vergeet je niet jouw wokgerecht met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

23 Comments

  1. Welke peperkorrels heb je gebruikt? Ik zag wat groens door de saus gaan

    • Hi Ayca,

      Dat groene wat je zag op Snapchat is groenteboullion! Ik gebruik gewoon zwarte peperkorrels! Geen rode of een mix ervan.

      Groetjes,

      Zarife

  2. Hee Zarife,

    Ziet er heeerlijk uit! Ga het zeker proberen! Voor hoeveel personen is dit gerecht?

    Liefs Hanae

  3. Is dit voor ongeveer 4 personen? Het ziet er heerlijk uit. Xx AJKRJH

  4. Hey dat ziet er lekker uit! Alleen had ik 1 vraagje. Moet je water toevoegen bij de groente bouillon? Of moet je dat gewoon los kruimelen. Ik hoor van je!

  5. Sumeyye

    Hoii Zarife, kan ik het ook zonder sesam olie maken?

    • Hi Sumeyye,

      Ja hoor, dat kan! Een volger heeft het zonder sesamolie gemaakt en vond het lekker.

      Groetjes,

      Zarife

  6. Yasmin

    Hi, mag ik vragen welke noodels je precies gebruikt hebt?

    Groetjes,

    Yasmina

    • Hi Yasmina,

      De noodles die ik gebruik zijn van het merk Sum & Sam. Ik koop de woknoodles altijd bij de Vomar.

      Groetjes,

      Zarife

  7. Hey. Heb je een stappen video ergens staan waarop ik het kan zien?

  8. Hoi zarife, ben heel blij met dit recept ik eet elke week wok bij eazie met deze saus! Dit bespaart me een hoop geld. Ik vroeg me wel af welke sojasaus en oestersaus je gebruikt? Groetjes Robin

    • Hoi Robin,

      Wat ontzettend leuk om te horen. Ik denk dat ik je blij kan maken met de video die ik zojuist op mijn YouTube Channel geplaatst heb. In het filmpje laat ik zien welke producten ik gebruik en hoe ik het maak. Linkje vind je onderaan het recept (blauwe button)!

      Groetjes,

      Zarife

  9. Hey,

    Ik vind het zonde om oestersaus te kopen. Ik kook echt nooit met oestersaus. Maar wil dit heel graag maken, wat nou als ik het weg laat ? Proef je de smaak heel erg ? En wat voor aroma heeft het ? Ziet er trouwens super lekker uit !

    Gr,

    Ezgi

    • Hi Ezgi,

      Dankjewel! Ik persoonlijk vind dat oestersaus en alle andere ingrediënten niet te missen zijn, vooral als je echte black chilli smaak wilt behouden. Maar je kunt het uiteraard weglaten, je bent niet de enige die het zonder oestersaus gaat/wilt maken. Succes! En laat me weten hoe het was!

      Groetjes,

      Zarife

  10. Hallo,

    Ik heb precies het zelfde gemaakt. Maar de saus was niet zo pittig. Wat kan ik bijvoegen in de blackchilli saus??

    mvg Furkan

    • Hi Furkan,

      Je kunt eventeel meer zwarte peper korrels toevoegen of net als mij na het opscheppen wat sriracha naar smaak toevoegen!

      Groetjes,

      Zarife

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*