Spicy lamb (homemade) wraps

Spicy lamb (homemade) wraps

Wat heb ik toch genoten van deze gevulde wraps! Het was ontzettend lekker en dat meen ik echt. Ik heb jullie laten wachten op het recept en daar staat ie eindelijk! Dit moet je zeker proberen en is echt ideaal voor nu tijdens de Ramadan. Ik blijf het zeggen homemade wraps zijn echt onwijs lekker. Klik hier voor het recept van de homemade wraps. Lees gauw hieronder hoe je deze overheerlijke vulling voor de wraps kunt maken! Dit kun je overigens ook serveren zonder wraps maar met rijst, klik hier voor het recept.

Ingrediënten

  • 800 gram lamsvlees
  • 1 ui
  • 2 groene Turkse pepers
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Flinke scheut zonnebloemolie
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in kleine stukken of dunne repen. Verwijder alle witte stukjes (vet) en zorg ervoor dat het mooi rood is.
  2. Doe het in een wokpan en doe er 2 eetlepels zonnebloemolie bij en roer door. Zet aan de kant.
  3. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de groene peper in ringen van 2 cm, de pitjes verwijder ik niet.
  4. Hak de rode peper en knoflook samen heel fijn, doe dit met een scherpe mes. Bekijk mijn video om te zien hoe ik het gehakt heb.
  5. Schil de tomaten en snijd in kleine stukken.
  6. Zet de pan op een middelhoog vuur en voeg de chillivlokken, zwarte peper en paprikapoeder eraan toe, kan altijd meer kruiden naar smaak aan toevoegen. Zout voegen we als laatst eraan toe, dit zorgt ervoor dat het vlees niet mals wordt. Daarom voeg ik zout altijd de laatste 5 minuten eraan toe. Roer even door.
  7. Voeg na 3 minuten de zwarte peperkorrels toe, dit zorgt ervoor dat de geur wat minder wordt. Het geeft tevens een lekkere smaak, stop ze dus niet in de wraps.
  8. Bak door op middelhoog vuur tot het gaar is en het vocht wegtrekt. Zodra het vocht wegtrekt (5 tot 15 min) dan voeg je de uien en groene peper eraan toe.
  9. Bak 5 minuten mee en voeg de tomaten eraan toe.
  10. Voeg na 3 minuten de fijn gehakte rode peper en knoflook eraan toe.
  11. Bak (5 tot 8 min) op een middelhoog vuur tot de uien zacht genoeg zijn. Voeg dan ook zout eraan toe en eventueel een scheutje zonnebloemolie.
  12. Serveer in een wrap of met rijst. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw spicy lamb wrap met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*