Rijst met kipsaté

Rijst met kipsaté

Ingrediënten

Rijst:

  • 1 (thee)glas basmati
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 2 eetlepels vermicelli (sehriye)
  • 1 eetlepel roomboter
  • scheutje zonnebloemolie
  • zout naar smaak

Kip:

  • 500 gram kipfilet
  • 1 groot teentje knoflook
  • 2 eetlepels pikante kippenpoeder van Verstegen
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chillivlokken
  • scheutje olijfolie
  • zout naar smaak
  • Saté saus eigen voorkeur. Ik gebruikte Remia, hot variant.

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe aan een kom.
  2. Snijd de knoflook in kleine stukjes en doe bij de kip.
  3. Kruid de gesneden kipfilet met bovenstaande kruiden, voeg meer/minder kruiden naar smaak aan toe. Voeg ook olijfolie eraan toe.
  4. Verdeel de kip over saté stokjes. Dek af en stop in de koelkast voor 2 uur.
  5. Was de basmati heel goed met koud water.
  6. Gebruik voor de rijst een pan met deksel. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de pan. Voeg de vermicelli eraan toe.
  7. Bak tot het goudbruin is en voeg de gewassen basmati eraan toe met roomboter. Roer goed door tot het roomboter gesmolten is.
  8. Los de kippenbouillon op in 500 ml kokend water. Schenk in de pan. Let op, het water moet 2 tot 4 cm uitsteken! Dit kan per pan verschillen dus voeg beetje bij beetje het water eraan toe!
  9. Strooi er zout naar smaak overheen en roer door.
  10. Laat koken op een laag vuurtje met de deksel op de pan. Bij mij duurt het 15 minuten, dit verschilt per kookplaat! Als het water getrokken is en rijst gaar is, is je rijst klaar.
  11. Grill/bak de kipspiesjes wanneer het rijst gekookt wordt.
  12. Serveer met satésaus. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw rijst met kipsaté met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

4 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit! Voor hoeveel personen is dit ongeveer?

  2. Heey meid, hoeveel ml is je theeglas ?

    Xx sak

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*