Rijst met kip en groenten

Rijst met kip en groenten

Een van de gerechten die ik met alle liefde eet en in no time klaar maak! Hieronder deel ik het recept van de kip en groenten. Eerder plaatste ik al het recept van de rijst. Bekijk hierhet recept van de rijst.

Ingrediënten

  • 550 gram kipfilet
  • 1 rode peper
  • 5 roosjes broccoli
  • 10 stuks champignons
  • 400 gram sperziebonen
  • 340 gram doperwten en wortelen (1 pot)
  • 3 eetlepels pikante kippenpoeder van Verstegen
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 0,5 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 tot 3 theelepels knoflookpoeder
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli en sperziebonen in stukken en stoom/kook ze voor 5 á 8 minuten. Hangt er net vanaf hoe jij ze lekker vindt. Hou ze dus in de gaten. Als je van zachte groenten houdt, langer laten koken/stomen, als je van een bite houdt minder! Terwijl de groenten gekookt/gestoomd worden maak je ondertussen de rijst klaar. Zie voor recept link hierboven.
  2. Snijd de champignons in gewenste grootte. Snijd de pepers in kleine fijne stukken. Was de doperwten en wortels in koud water. Snijd de wortelen in 2-en.
  3. Snijd de kipfilet in kleine blokken, slierten kan ook.
  4. Doe een flinke scheut olijfolie in een wokpan en voeg de gesneden pepers eraan toe met de kipfilet en pikante kippenpoeder. Roer door.
  5. Zodra de kip gaar is voeg je de champignons eraan toe. Bak samen voor 3 minuten.
  6. Voeg de gekookte/gestoomde sperziebonen en broccoli eraan toe. Bak mee voor 1 á 2 minuten.
  7. Voeg de gewassen wortelen met doperwten eraan toe met alle kruiden. Meer/minder kruiden kan altijd naar smaak worden toegevoegd of worden verminderd. Breng op smaak met zout en bak mee voor voor 5 minuten. Serveer met rijst, eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw rijst met kip en groenten met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*