Karniyarik

Karniyarik

Karniyarik oftewel gevulde aubergine is een typisch Turks gerecht. De aubergines worden gevuld met gehakt, en oje ik vergeet te vertellen dat de aubergines enorm zacht zijn en heel lekker in combinatie met het gehakt. De aubergines zijn zacht doordat ze eerst worden gebakken in olie en vervolgens de oven ingaan. Ook dit recept is simpel alleen ben je niet 1,2,3 klaar. Maar het is zeker de moeite waard!

Ingrediënten

  • 7 kleine aubergines
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 2 groene Turkse pepers
  • 1 handjevol peterselie
  • 2 grote (tros)tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • zout naar smaak
  •  3 eetlepels zonnebloemolie + om te bakken

Bereidingswijze

  1. Was de aubergines
  2. Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan/wok.
  3. Bak de aubergines aan alle kanten, zodra je er makkelijk in kan prikken met een vork kan je ze eruit halen. Het moet zacht genoeg zijn.
  4. Snij de peterselie, ui, (1 geschilde) tomaat, (1) peper fijn. Rasp de knoflook.
  5. Verwarm (twee eetlepels) zonnebloemolie in een ander pannetje. Voeg het gehakt eraan toe en roer dit goed door, zodra het gehakt gaar is voeg je de ui eraan toe en bak je dit door tot de uien zacht zijn, daarna voeg je de peper eraan toe en bak je dit ook tot het zacht is, voeg daarna de knoflook en de tomaten eraan toe. Goed doorroeren en voeg daarna de bovenstaande kruiden eraan toe. Voeg meer/minder kruiden eraan toe, dit is geheel aan jou. Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie eraan toe. Meng tot een geheel.
  6. Doe de aubergines in een ovenschaal.
  7. Snij de aubergine in lengte open en doe het gehaktmengsel ertussen. Herhaal dit bij elke aubergine.
  8. Snij daarna de tomaat in plakken en de peper in repen.
  9. Leg dit op de gevulde aubergines.
  10. Roer 1 eetlepel tomatenpuree met een mespuntje zout los in 400 ml heet water en giet dit in de ovenschaal.
  11. Stop het in de oven voor ongeveer 20/25 minuten op 180 graden. Als de pepers en tomaten erop gaar zijn dan kunnen ze uit de oven. Eetsmakelijk!

Bekijk ook mijn video

Vergeet je niet jouw karniyarik met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*