Hete kipkerrie

Hete kipkerrie

Hete kipkerrie dat in no time klaar is, zeker het proberen waard! Ik at deze hete kipkerrie met rijst, maar ze zijn ook heerlijk in een vers klein broodje!

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 volle dessertlepel tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • 4 eetlepels masala
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kippenbouillon
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilet in stukken.
  2. Rasp de knoflook en snij de uien heel klein en fijn.
  3. Snij de pepers ook in kleine stukken.
  4. Bak de ui in een flinke scheut zonnebloemolie.
  5. Voeg na 2 minuten de knoflook met pepers eraan toe. Bak voor 5 minuten.
  6. Voeg tomatenpuree, kippenbouillon en masala eraan toe. Bak nog even mee. (Voeg naar smaak meer masala eraan toe)
  7. Voeg de kip eraan toe en bak op een laag vuurtje tot het water verdampt.
  8. Voeg er een scheutje kokend water aan toe zodra het water verdampt is. Voeg ook het zout eraan toe. Bak op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw hete kipkerrie met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

2 Comments

  1. Hi Zarife,

    ik heb een vraagje ik zie in diverse recepten staan 1,5 bouillon.
    bedoel je dan 1.5 bouillonblokje of 1.5 Deciliter?

    alles ziet er overigens heerlijk uit

    gr

    kayleigh

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*