Et kavurma (malse kalfsvlees)

Et kavurma (malse kalfsvlees)

Zoals ik al eerder verteld heb, ben ik niet zo dol op vlees. Ik kies eerder kip dan vlees. Ik eet ook niet overal vlees, het moet ten eerste mals zijn en goed gekruid zijn. Anders sla ik het over. Maar dit recept dat ik geleerd heb van mijn moeder is echt onwijs lekker! Het duurt in totaal 1 á 1,5 uur tot het klaar is, maar het is echt het wachten waard!

Ingrediënten

  • 1 kilo kalfsvlees
  • 1 halve glas zonnebloemolie
  • 100 gram roomboter
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 3 theelepels zwarte peper
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 3 tenen knoflook
  • 4/5 laurierbladen
  • 10/12 sjalotjes

Bereidingswijze

  1. Snij het kalfsvlees in blokjes en verwijder indien nodig het witte oftewel vet randjes.
  2. Marineer het kalfsvlees met olie, paprikapoeder, nootmuskaat, zwarte peper en chillivlokken. Bak dit voor ongeveer 3 minuten en roer alles goed door. Doe de deksel tijdens het bakken op de pan.
  3. Doe daarna de roomboter eroverheen en roer dit ook door. Doe de deksel op de pan en laat koken op de laagste stand.
  4. Na 20 minuten koken voeg je de laurierbladen eraan toe. Na ongeveer 30 minuten doe je de sjalotjes erdoorheen en roer je het vlees even goed door. Laat dit rustig koken voor ongeveer nog 20 á 30 minuten.
  5. Zodra je ziet dat het vlees klaar is voeg je als allerlaatst de zout eraan toe en laat je het nog voor ongeveer 5/10 minuten koken! Let wel op dat je de deksel de hele tijd dicht laat tijdens het koken. Eetsmakelijk!!

Bekijk ook mijn video

Vergeet je niet jouw et kavurma met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*