Beyti kebabi

Beyti kebabi

Ingrediënten

Voor 4 personen:
Gehaktvulling:

  • 500 gram runder gehakt
  • 2 uitjes
  • 1 groene Turkse peper (sivri biber)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 handjevol peterselie
  • 1 eetlepel peperpuree
  • 2 theelepels komijn
  • 1 grote teentje knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 1 eetlepel chillivlokken
  • zout naar smaak

Overige ingrediënten:

  • verse yufka (Turkse deeg) – dit kan je ook zelf maken, bekijk het recept hieronder
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 250 gram Turkse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • zout naar smaak (hoeft niet, mag wel)

Bereidingswijze

  1. Rasp de uien met de knoflook en snij de groene peper en peterselie heel fijn.
  2. Vervolgens meng je alle bovenstaande ingrediënten met elkaar tot een geheel.
  3. Maak daarna lange repen van het gehakt.
    beyti kebabi
  4. Gril de kebab of bak het in olie. Ik raad dan wel aan om weinig olie te gebruiken.
  5. Smelt de boter in een klein pannetje en voeg de tomatenpuree eraan toe, indien nodig ook een beetje water (als het niet waterig wordt). Daarna kun je er zout aan toevoegen.
  6. Je perst/raspt de knoflook en voeg dit aan de yoghurt toe.
  7. Als de köfte gaar is kun je beginnen met serveren. Pak een yufka en doe de köfte erin en rol dit op. Ik snij het altijd in stukjes, maar dat hoeft niet. Doe daarover het tomatensausje en serveer met yoghurt.Tip: gril tomaten en groene Turkse pepers voor ernaast! Eetsmakelijk!!

Recept yufka (16 stuks):
– 1 (water)glas volle melk
– 1 (water)glas lauw water
– 1 halve pakje verse gist
– 1 eetlepel zout
– 800 gram bloem
– scheutje olijfolie

Meng gist, melk en water samen. Haal de blokken gist eruit. Voeg er twee druppels olijfolie aan toe. Meng het zout met het bloem en voeg beetje bij beetje bloem toe aan het mengsel. Goed kneden. Vet de mengkom in met wat olijfolie en leg het deeg erin. Leg er een schone theedoek overheen en laat het voor een uur rijzen. Als het deeg gerezen is duw je met je handen het lucht uit het deeg. Maak hier bolletjes van. Leg over alle andere bolletjes een theedoek zo voorkom je dat het uitdroogt. Bestuif een schoon werkvlak met bloem en rol een bol uit tot een ronde plak. Dit mag dun, het moet zelfs dus. Niet zo dun dat je erdoorheen kunt kijken. Bak op een pizzapan en dek af met een theedoek, zo voorkom je dat het uitdroogt.

Vergeet je niet jouw beyti kebabi met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*