Geen zin om te koken? Geen probleem, maak deze salade in no time en stop een stokbrood met kruidenboter in de oven! Vullend en best lekker soms!
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn
- 2 rode bieten
- 1 pak rucola slamelange
- 1 klein blikje crispy mais
- 1,5 handjevol zwarte olijven
- 1 kleine tomaat of 5 cherrytomaatjes
- 1 volle eetlepel wortelsalade van Kühne
- flinke scheut olijfolie
- flinke scheut granaatappelzuur
- 2 eetlepels citroen
- 0,5 eetlepel Italiaanse kruiden
- zwarte peper naar smaak
- chillivlokken naar smaak
- paprikapoeder naar smaak
- zout naar smaak
- Eventueel ui
Bereidingswijze
- Doe een flinke scheut olijfolie en granaatappelzuur in een saladekom met de Italiaanse kruiden. Meng tot een geheel.
- Snijd de rode bieten in gewenste grootte en voeg toe aan de saladekom.
- Was de mais en wortelsalade en voeg toe aan de saladekom.
- Snijd de tomaten en doe bij derest samen met de tonijn. (snijdt de uien eventueel in ringen en voeg toe)
- Voeg alle kruiden naar smaak eraan toe en breng op smaak met zout en citroen. Roer tot een geheel.
- Doe wat slamelange op een bord en schep het tonijn mengsel eroverheen. Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw tonijnsalade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?