Tonijnsalade

Tonijnsalade

Geen zin om te koken? Geen probleem, maak deze salade in no time en stop een stokbrood met kruidenboter in de oven! Vullend en best lekker soms!

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn
  • 2 rode bieten
  • 1 pak rucola slamelange
  • 1 klein blikje crispy mais
  • 1,5 handjevol zwarte olijven
  • 1 kleine tomaat of 5 cherrytomaatjes
  • 1 volle eetlepel wortelsalade van Kühne
  • flinke scheut olijfolie
  • flinke scheut granaatappelzuur
  • 2 eetlepels citroen
  • 0,5 eetlepel Italiaanse kruiden
  • zwarte peper naar smaak
  • chillivlokken naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • zout naar smaak
  • Eventueel ui

Bereidingswijze

  1. Doe een flinke scheut olijfolie en granaatappelzuur in een saladekom met de Italiaanse kruiden. Meng tot een geheel.
  2. Snijd de rode bieten in gewenste grootte en voeg toe aan de saladekom.
  3. Was de mais en wortelsalade en voeg toe aan de saladekom.
  4. Snijd de tomaten en doe bij derest samen met de tonijn. (snijdt de uien eventueel in ringen en voeg toe)
  5. Voeg alle kruiden naar smaak eraan toe en breng op smaak met zout en citroen. Roer tot een geheel.
  6. Doe wat slamelange op een bord en schep het tonijn mengsel eroverheen. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw tonijnsalade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*