Tomatensoep

Tomatensoep

Ik ben weer terug van geweest, say hiiii. Wow, dat was een lange tijd terug! Even wennen om weer recepten uit te schrijven, foto’s te maken etc. Wat heb ik het gemist zeg! En wat leuk om gemist te worden, jullie zijn echt waar toppers. Ik begin gelijk met een makkelijk soep receptje, want het is nu echt het weer hiervoor. Brrr.. Ik wilde al een lange tijd deze makkelijke tomatensoep met jullie delen en eigenlijk nog meer lekkere recepten. Abboneer je vooral op mijn YouTube Channel want er volgen binnenkort video’s. Lees gauw mee en laat mij vooral weten wat je ervan vindt als je het geprobeerd hebt!

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 groot teentje knoflook
  • 1 blik (400 gram) gepelde tomatenblokjes
  • 6 pomodori tomaten (eventueel ook snoeptomaten als je die thuis hebt)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 10 verse basilicum bladeren
  • 1 Kippenbouillon
  • 1 Groentebouillon
  • Gedroogde basillicum naar smaak
  • Theelepel Oregano
  • Scheutje (kook)room
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Directions

  1. Snijd de tomaten in grote stukken en strooi er oregano & peper naar smaak over. Doe er daarna wat olijfolie over en meng dit goed door. Doe in een voorverwarmde oven op de grillstand tot ze gaar zijn. (20 min ongeveer).
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en doe in een pan met olijfolie. Bak mee met gedroogde basillicum tot het geheel een goudbruine kleur krijgt.
  3. Zet het vuur wat lager en voeg bloem eraan toe met tomatenpuree. Roer goed door.
  4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes uit blik eraan toe, met kippenbouillon & groentebouillon. Roer tot een geheel. Vul het lege blikje van de tomaten met warm water uit de kraan en voeg dat toe aan de pan (herhaal dit 2x). Goed laten koken en wachten tot al het bouillon gesmolten is. Voeg erna nog een keer een blikje met warm water eraan toe.
  5. Doe de verse basillicum erbij en roer goed door. Voeg dan de gegrilde tomaten eraan toe met bovenstaande kruiden (peper, zout, chillivlokken) naar smaak. Wil je het niet zo dik hebben? Voeg er dan meer water aan toe.
  6. Doe de deksel op de pan en laat koken voor 10 minuten.
  7. Pureer na 10 minuten het soepje. Ik doe mijn mixer op stand 3 zodat de dikte van de soep niet verloren gaat en ik een bite heb van kleine stukjes ui/tomaat. Je kan dit ook op de hoogste stand pureren als je wilt, net wat je zelf fijn vindt.
  8. Hierna voeg je wat van de kookroom toe, dit kan je eventueel weglaten als je er niet van houdt.
  9. Proef de soep, en voeg indien nodig meer zout, peper, room en/of basillicum aan toe. Tip: mocht de soep iets te zuur zijn? dan kun je naar smaak wat suiker toevoegen. Als je lekkere tomaten gebruikt, dan zou dit niet nodig moeten zijn. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw tomatensoep met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*