Tomaten tapenade (acuka)

Tomaten tapenade (acuka)

Een tapenade die goed past bij een bbq feestje, maar ook heerlijk om te serveren naast vlees. Lekker op een vers broodje! Een favoriet bij ons thuis!

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 kleine ui
  • halve (water)glas olijfolie
  • 2 eetlepels granaatappelzuur (nar eksisi)
  • 1,5 eetlepels chillivlokken
  • 1,5 eetlepels peperpuree
  • sap van een halve citroen
  • zout naar smaak
  • handje peterselie

Bereidingswijze

  1. Schil de tomaten en verwijder de pitten en het sap. Gooi dit niet weg, gebruik dit voor een salade, het is zonde als je dit weg zou gooien.
  2.  Schil de uien en rasp de uien.
  3. Doe de tomaten, olijfolie, citroensap, granaatappelzuur, peperpuree en kruiden in een keukenmachine/hakmolen. Maal fijn.

    IMG_0550 IMG_0546

  4. Doe de geraspte uien erbij en roer het goed door.
  5. Verdeel over een schaal en strooi er peterselie over. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw tomaten tapenade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

No Comments

  1. Pingback: Lamskotelet |

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*