Een tapenade die goed past bij een bbq feestje, maar ook heerlijk om te serveren naast vlees. Lekker op een vers broodje! Een favoriet bij ons thuis!
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 1 kleine ui
- halve (water)glas olijfolie
- 2 eetlepels granaatappelzuur (nar eksisi)
- 1,5 eetlepels chillivlokken
- 1,5 eetlepels peperpuree
- sap van een halve citroen
- zout naar smaak
- handje peterselie
Bereidingswijze
- Schil de tomaten en verwijder de pitten en het sap. Gooi dit niet weg, gebruik dit voor een salade, het is zonde als je dit weg zou gooien.
- Schil de uien en rasp de uien.
- Doe de tomaten, olijfolie, citroensap, granaatappelzuur, peperpuree en kruiden in een keukenmachine/hakmolen. Maal fijn.
- Doe de geraspte uien erbij en roer het goed door.
- Verdeel over een schaal en strooi er peterselie over. Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw tomaten tapenade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Pingback: Lamskotelet |