Ingrediënten
- 2,5/3 vellen yufka (tac yufka)
- 2 handjes vol spinazie
- 1 handje peterselie
- 1 halve blok Turkse fetakaas (van het merk Sütdiyari)
- 2 eieren
- 1 rode ui
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel chillivlokken
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snij de spinazie en peterselie fijn en voeg dit toe aan een kommetje. Strooi daarover de fetakaas.
- Snipper de ui.
- Verhit olijfolie in een kleine pan en voeg de ui eraan toe met paprikapoeder. Bak dit voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gebakken ui toe aan het kommetje met spinazie, peterselie en fetakaas. Je kan hier nog kruiden bij doen, ik heb chillivlokken en zout gebruikt.
- Verhit olijfolie (1 eetlepel) in een grote pan en verdeel de yufka/bladerdeeg over de pan. Strooi wat van het mengsel erover en verdeel over het geheel.
- Maak dicht met de overige yufka bladeren.
- Kluts de eieren in een kom, voeg er chillivlokken en paprikapoeder aan toe. Klutsen gaat het beste met een vork.
- Schenk je eiermengsel in de pan, verdeel dit goed.
- Bak de tava böregi op laag tot medium vuur! Draai het tijdig om zodat de onderkant niet verbrand. Doe dit twee keer. Binnen 10 á 15 minuten kan je hier van smullen! Eetsmakelijk!
Bekijk ook mijn [button link=”https://instagram.com/p/BAFZIk6qt1A/” size=”small” icon=”play-circle-o” window=”yes”]video[/button]
Vergeet je niet jouw tava böregi met de hashtag #zartointhekitchen te delen?