Ingrediënten
- 12 stuks zongedroogde tomaten
- 1 (water)glas vol walnoten
- 1 eetlepel peperpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 handvol peterselie
- 1 halve rode paprika
- 1 groene Turkse peper
- 1 eetlepel basilicum (gedroogde)
- 100 ml olijfolie
- zout naar smaak
Bereidingswijze
- Gooi bovenstaande ingrediënten in een mixer. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat. Als je net als mij alleen gedroogde tomaten hebt, dus geen gedroogde tomaten uit pot. Doe het dan 24 uur van te voren in een bakje met olijfolie en gooi dit dan tijdens het voorbereiden eerst in de hakmolen, pas wanneer dit fijn is de overige ingrediënten eraan toevoegen.
- Breng de tapenade op smaak met zout! Eetsmakelijk!
Vergeet je niet jouw tapenade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?