Stoofpotje van snijbonen met vlees

Stoofpotje van snijbonen met vlees

Op zoek naar een heerlijk traditioneel Turks recept? Dan moet je zeker dit stoofpotje van snijbonen met vlees proberen. Zodra ik het in de bonus zie bij AH of in de aanbieding bij een andere supermarkt weet ik al wat ik die avond ga maken, snijbonen naar het recept van mijn moeder! Als je het vegetarisch wilt houden, kun je het vlees gewoon weglaten. Super simpel receptje weer, maar echt om je vingers bij af te likken! Lees gauw hieronder hoe simpel het is!

Ingrediënten

  • 500 gram snijbonen
  • 200 gram kalfsvlees
  • 2 middelgrote uien
  • 2 groene Turkse pepers
  • 3 middelgrote tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 volle eetlepel tomatenpuree
  • halve eetlepel peperpuree
  • 1 eetlepel roomboter
  • halve theelepel chillivlokken
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in kleine blokjes.
  2. Snijd de snijbonen in 4/5 stukken. Verschilt per grootte, moeten grove stukken zijn. Was de gesneden snijbonen en laat lekken in een vergiet.
  3. Snijd de tomaten, uien en pepers klein en fijn. Snijd de knoflook in kleine stukken.
  4. Smelt roomboter met een scheutje olijfolie in een diepe pan. Voeg de snijbonen eraan toe en bak voor 4 minuten mee.
  5. Voeg de tomaten- en peperpuree eraan toe en roer door. Bak mee voor 2 minuten.
  6. Bij de volgende stappen roeren we niet meer, we gaan er lagen van maken. Doe eerst de stukjes vlees op de snijbonen.
  7. Doe daarna de uien en pepers met knoflook eroverheen.
  8. Als laatst doe je de tomaten met chillivlokken (als je van pittig houdt, laat anders weg) eroverheen en dat is dan de laatste laag. Let op NIET ROEREN!
  9. Voeg 1 (water)glas gekookt water eraan toe en doe de deksel op de pan. Laat koken op een laag vuurtje. Controleer tussentijds of er voldoende water is, zoniet voeg beetje bij beetje water toe.
  10. Laat koken voor ongeveer 30 minuten en voeg 10 minuten ervoor zout naar smaak aan toe.
  11. Serveer met rijst (recept voor rijst) en eetsmakelijk maar!

Vergeet je niet jouw stoofpotje van snijbonen met vlees met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

19 Comments

  1. Bak je het vlees niet eerst aan? Zie het nergens staan

    • Hi Liena,

      Dat hoeft inderdaad niet. Het wordt gewoon gekookt in een keer in zijn geheel (met groenten etc. erbij). Kookse!

      Groetjes,

      Zarife

  2. Bedankt voor je reactie!

  3. Hey zarife en als ik nou aardappelen er eil toevoegen wanneer moet dat bij welke laag?

    • Hi Dilek,

      De aardappelen kun je eraan toevoegen na ongeveer 15 á 20 minuten. Doe dat er bovenop en probeer het met de bovenste laag te mengen. Zodat de aardappelen ook wat mee krijgen van het vocht/sausje.

      Groetjes,

      Zarife

  4. Hey Zarife,
    Eerst en vooral, bedankt om de tijd te nemen alle recepten uit te typen. Het ziet er telkens zeer lekker uit! Ik lees regelmatig Turkse pepers, heb je mss een foto van hoe die peper eruit ziet? ?

    Alvast bedankt
    Groetjes

    • Beste Nha,

      Super bedankt! Dat doe ik met alle liefde. Turkse peper bedoel ik “sivri biber” mee. Dat is de Turkse benaming ervoor. Het is ete koop in alle Turkse supermarkten. Je ziet het af en toe voorbij komen op mijn filmpjes. Hierbij een link naar een afbeelding van Google, dat is net wat makkelijker!

      https://goo.gl/images/41LDWd

      Groetjes,

      Zarife

  5. Dilara Evcil

    Hoi Zarife,

    Allereerst heel erg bedankt voor alle recepten? alleen had ik een vraagje. Is het erg als ik 2 (water) glazen heb gebruikt? Of is het echt per persoon verschillend. Aangezien het voor mij de 1ste keer maken is…??

    Groetjes,

    Dilara

    • Hi Dilara,

      Dat maakt niet heel veel uit, dan zou ik meer zout eraan toevoegen. Het enige verschil is: je hebt meer water in jouw stoofpotje :).

      Echter raad ik je gewoon aan om het recept te volgen voor hetzelfde resultaat!

      Groetjes,

      Zarife

  6. Wat een heerlijk smakelijk gerecht!
    Is het de bedoeling dat de saus wat indikt?
    En wat is de reden dat je alles stapelt? Bij het opscheppen roer je van te voren wel alles doorelkaar neem ik aan?

    • Hi Laila,

      Nee, dit is een van de “sulu yemekler” uit de Turkse keuken. Sulu betekent letterlijk “waterig”. Uiteraard schep je een mengsel op uit de pan!

  7. Ik heb het gemaakt en inderdaad is het echt verrukkelijk. Bedankt voor het recept.

  8. Hoi Zarife, voor hoeveel personen is dit recept?

  9. Top gerecht

    Ik heb mijn vrouw vanavond verrast en ze vond het heerlijk

    Ik had alleen punt paprika gebruikt ipv peper ?

    • Hi Danny!

      Wat leuk om te lezen! Ben blij dat het zo goed in de smaak is gevallen.

      Ps: punt paprika past er ook prima bij!

      Groetjes,
      Zarife

  10. Super lekker gerecht. Ben nu mee bezig. Ruikt lekker. Had helaas geen peperpuree in huis. Niet erg toch? Bedankt voor het recept en ben blij dat je weer op insta actief bent?❤️

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*