Spinazie wortel tapenade

Spinazie wortel tapenade

Afgelopen weekend deelde ik een foto van deze spinazie wortel tapenade, om te kijken wie het goed zou raden. Spinazie stamppot, haydari (Turkse mezze), tarwe salade, salade van postelein met yoghurt etc. werd er gezegd, maar helaas. In de Turkse keuken wordt deze tapenade Borani genoemd, we kunnen het dan ook wel Ispanakli (spinazie) havuclu (wortel) borani noemen. Dit is zo ontzettend lekker, gezond en simpel! Past erg goed bij vis- en vleesgerechten. Daarbij komt kijken dat het ook nog heel leuk op tafel staat als je visite hebt. Deze spinazie wortel salade is het echt zeker waard om uit te proberen. Ik houd het kort dus lees gauw mee hieronder en ontdek hoe makkelijk het is!

Ingrediënten

  • 200 gram spinazie
  • 2 winterpenen
  • 1 ui
  • handjevol walnoten
  • 4 volle eetlepels Griekse yoghurt
  • volle theelepel gedroogde dille
  • 1 dessertlepel vegeta kruiden*
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel chillivlokken
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • scheutje zonnebloemolie
  • scheutje olijfolie

*vegeta is te koop bij de Jumbo, Albert Heijn,Turkse & Marokkaanse supermarkt. 

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in kleine stukjes. Schil de winterpenen en rasp ze erna. Snijd ook de gewassen spinazie.
  2. Verwarm een scheutje zonnebloem olie in een koekenpan, doe de uien erbij en bak die 5 minuten mee tot ze goudbruin ogen.
  3. Voeg vervolgens de geraspte wortel toe en bak mee voor 3 minuten.
  4. Voeg vervolgens de gesneden spinazie toe aan het geheel, samen met vegeta, peper en zout. Bak alles samen tot de spinazie gaar is en het water is weggetrokken. Laat vervolgens afkoelen.
  5. Maak ondertussen het yoghurt sausje klaar. Rasp/pers 1 knoflook teentje in een ruime kom, voeg er 4 volle eetlepels Griekse yoghurt met gedroogde dille aan toe met wat zout naar smaak. Roer samen en zet aan de kant.
  6. Hak de walnoten in kleine stukjes en verwarm in een pan met een scheutje (mag wel wat meer zijn) olijfolie samen met paprikapoeder en chillivlokken. Bak voor 2 minuten samen.
  7. Zodra het spinazie mengsel is afgekoeld voeg je die toe aan het yoghurt sausje, meng goed samen. Serveer op een leuk bord en doe de walnoten eroverheen. Eetsmakelijk!

Vergeet je niet jouw spinazie wortel tapenade met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

4 Comments

  1. Rachida

    Heel benieuwd, ga het snel maken:)

  2. Bedankt voor het recept! Wanneer worden de vegeta kruiden toegevoegd?

    • Hi Esma,

      Ik ben dat idd vergeten te vermelden. Heb het snel aangepast, dank voor je oplettendheid! Zie stap 4.

      Groetjes,

      Zarife

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*