Leftovers in de koelkast, ken je dat? Ik vertelde al eerder dat ik daar vaak ovenschotels mee maakte. Paar dagen terug besloot ik met de laatste 200 gram spinazie in de koelkast maar een quiche te maken. Quiche zonder deeg en vlees! Want ja, deze week zijn wij echt mega gezond bezig (yeay!). Ik voegde er ook wat andere groenten aan toe, benieuwd? Lees dan gauw mee.
Ingrediënten
- 200 gram spinazie
- 1 rode punt paprika
- 10 stuks kastanje champignons
- 1 uitje
- 2 takjes lente ui
- 1 teentje knoflook
- 4 eieren
- 1 pakje mozzarella
- 10 eetlepels kookroom
- 1 eetlepel roomkaas met kruiden
- 1 volle dessertlepel vegeta*
- 0,5 theelepel chillivlokken
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
- Scheutje zonnebloemolie
- Eventueel, fetakaas en/of saladeblokjes in olie
*vegeta is te koop bij de Jumbo, Albert Heijn,Turkse & Marokkaanse supermarkt.
Bereidingswijze
- Snijd de paprika, ui, lenteui en spinazie in middelgrote stukken. Snijd ook de champignon in gelijke stukken.
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg ui en paprika eraan toe. Bak voor 5 minuten mee en voeg dan de champignon eraan toe samen met geperste/geraspte knoflook. Bak voor 4 tot 5 minuten samen en voeg lenteui eraan toe, roer samen en voeg dan de spinazie eraan toe. Zet een deksel op de pan en wacht een aantal seconde tot de spinazie begint in te zakken en je alles in een keer kan omroeren. Het is bij deze stap heel belangrijk dat de champignons en spinazie goed worden mee gebakken, zodat het in de oven het vocht niet loslaat.
- Voeg dan de roomkaas samen met het room eraan toe en laat het eventjes pruttelen. Doe er dan de kruiden bij, chillivlokken, peper, vegeta, paprikapoeder en zout. Voeg meer roomkaas of kruiden toe aan dit gerecht naar smaak, dit kan altijd!
- Laat afkoelen. Doe ondertussen bakpapier in een bakblik. Ik heb een rechthoekige bakblik gebruikt voor brownies. Gebruik dus een kleine ovenschaal/bakblik voor dit recept.
- Snijd de mozzarella een deel in kleine stukken en een deel in grote stukken. De helft gebruik je namelijk voor erop en de andere helft voor erin.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breek de eieren in een kommetje en kluts ze los. Voeg daar de gesneden mozzarella aan toe met wat zout. Doe dit bij de afgekoelde spinaziemengsel en roer goed door.
- Schenk het mengsel in een bakblik. Ik deed er nog een paar salade blokjes op en wat zwarte peper. Doe in de oven voor ongeveer 50 á 60 minuten. Mocht je de spinazie/champignons niet goed mee bakken, dan kan het zo zijn dat het vocht zit loslaat. Haal dan de bakblik uit de oven en gooi het onnodige water erop weg, stop het daarna gelijk weer in de oven totdat het gaar is.
- Serveer met
Vergeet je niet jouw spinazie quiche zonder deeg met de hashtag #zartointhekitchen te delen?
Heeerlijk! Heb het wel zonder paprika geprobeerd maar ik ben zeker fan!
Wat leuk om te horen! Bedankt voor je terugkoppeling!