Groene linzen soep

Groene linzen soep

Ingrediënten

  • 2 (water) glazen groene linzen
  • 80 gram boter
  • 1 ui
  • 1 Turkse groene peper (sivri biber)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • halve eetlepel peperpuree
  • 2 theelepels gedroogde munt
  • 2 theelepels chillivlokken
  • 1 kippen bouillon
  • zout naar smaak

Allereerst is het heel belangrijk om te vermelden dat het handig is om kleine groene linzen te kopen, dit is veel lekkerder in soep. Tevens kookt het sneller en wordt het geen papje.

Bereidingswijze

  1. IMG_4447Was de groene linzen en doe het in een ruime pan. Voeg hier water aan toe, dit doe ik meestal op gevoel. Gebruik ongeveer 5 (water)glazen water, het water moet wel echt uitsteken (zie afbeelding hiernaast voor een inschatting). Zet het op de kook, het duurt meestal 20 minuten tot de groene linzen gaar zijn. Dit kan je ook zelf proeven. Voeg na 15 minuten 1 blokje kippenbouillon toe aan de gekookte groene linzen. 

     

     

  2. Ondertussen maak je het tomatensausje klaar. Hiervoor gebruik je een aparte koekenpan. Snipper de ui en groene peper erg fijn. Verhit de boter in een koekenpan en laat dit smelten. Zodra het gesmolten is kan je de ui en groene peper eraan toevoegen. Laat de uien en groene pepers bakken tot het goudbruin is. Voeg nu de tomatenpuree, peperpuree, chillivlokken, zout en gedroogde munt eraan toe. Roer dit tot een geheel. Dan voeg je er 1 (grote thee) glas gekookt water aan toe, let op! Als je ziet dat er nog veel water is in het pannetje met groene linzen, kan je dit ook verminderen. De keus is hier geheel aan jou! Of als je van dikke soep houdt kan je ook minder water gebruiken. Ik heb wel 1 glas gebruikt.
  3. Als de groene linzen gekookt zijn dan kan je het tomatensausje eraan toevoegen. Meestal ontbreekt dan nog een beetje zout, ook dit kan je eventueel naar smaak toevoegen. Laat zachtjes koken voor ongeveer 15 minuten. Eetsmakelijk!

Bekijk ook mijn video

Vergeet je niet jouw groene linzen soepje met de hashtag #zartointhekitchen te delen?

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*